Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve
2017. július 3. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
A jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre:) A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül. Az ájurvéda alapján a fűszerek ebben a tradicionális receptben úgy vannak összeválogatva, hogy a lehető legjobb ízélményt hozzák össze és segítsék az emésztést. Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve Karfiol pakora Hozzávalók: - 1 fej karfiol - 0.25 kg csicseriborsó liszt - 1 lapos evőkanál só - fűszerek a tésztába: 1 evőkanál kalinji, 1ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida), 1/2 kávéskanál por chilli - a sütéshez ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Készítsd elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg. A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta marad a belemártott zöldségen. A karfiolt rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban) süsd ki és utána csöpögtesd le. Csatnival tálalva ellenállhatatlan:) egy alma csatni receptet itt olvashatsz a blogon.
« Jógagyakorlatok és a tudat | Vegetáriánus menüt rendelt a repülőn, csúnya meglepetést kapott - FOTÓ » |
|
|