keverék receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Zöldséges krumplileves - bográcsban

Mangó lassi

Epres sajttorta

Kókuszjoghurt

Bodzaszörp 2.0










keverék receptek

Mangó lassi

tegnapelőtt Gitta nyersétel blogja 

Mangó lassiMangó lassi citromfűvel A mangó lassi egy indiai frissítő joghurtos ital.  Az eredeti recept szerint a mangó lassi egyszerre sós és édes, ugyanakkor savanykás, így nagy melegben tudja pótolni az ásványi anyagokat. Szerencsére hozzá lehet már jutni érett mangóhoz, így ki lehet próbálni, szerintem érdemes. Inkább étel, mint ital, jó sűrű, tápláló. Ha inni szeretnéd, több mandulatejjel készítsd. Hozzávalók 1 adaghoz: 3 dl kókuszjoghurt 2 dl mandulatej, kókusztej, vagy a kettő keveréke 1 érett mangó 1/­­2 kávéskanál só édesítőszer ízlés szerint Elkészítés: az érett mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magjáról, és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, simára turmixoljuk. Kóstoljuk, ha szükséges tegyünk hozzá édesítőszert, növényi szirupot (pl. datolya szirupot) Ha nincs kókuszjoghurtod, akkor is el tudod készíteni ezt az italt, használj több mandulatejet, és tedd hozzá egy fél citrom kifacsart levét! mangó lassi 

pizza twist

tegnapelőtt Beautilicious 

pizza twistA hétvégi programnak mindig része egy vendégség, a vendégség pedig nem vendégség finomságok nélkül. Te már egészsgées életet élsz, de a családtagjaidat nem tudod rábírni az életmódváltásra? Ha ezt elkészíted nekik, biztos menni fog. Hozzávalók - 3répa - 300gr zabliszt - fél csomag sütőpor - oregánó - majoranna - só - 50gr+250gr paradicsompüré - 20gr lenmagpehely + 150ml víz Így készítsd - A lenmagpelyhet áztasd be a vízbe - Daráld le a répát és keverd hozzá a lenmagot és az 50gr paradicsompürét - A lisztet a fűszerekkel és a sütőporral keverd össze - Keverd össze a két keveréket, majd oszd ketté a tésztát - Nyújtsd ki a tésztát, majd az egyiket kend meg paradicsompürével, amit kedved szerint ízesíthetsz fűszerekkel - Rakd rá a másik kinyújtott tésztát, majd vágj csíkokat és tekerd fel - Helyezd sütőpapírra és süsd ki 180fokon 30perc alatt  

Kókuszjoghurt

2017. május 27. Gitta nyersétel blogja 

Kókuszjoghurt Sokáig vártam, amíg első kókuszjoghurtomat elkészítettem. Őszintén megvallva nem szeretem a kókusz ízét édességen kívül más ételekben. Persze a csokis kókuszos sütitől elvárom, hogy kókuszos legyen, de egy joghurttól nem! Néhány leírásban elég bonyolultnak tűnik az eljárás... és amíg el nem mondta Noémi (örök hálám érte), hogy ez tulajdonképpen milyen egyszerű, nem is fogtam hozzá. És milyen rosszul tettem! Nagyon finom! Azóta szinte mindig van itthon, az egész család szereti. (és Noémi joghurtját volt szerencsém meg is kóstolni, igazából ez adott kedvet hozzá, hogy én is megcsináljam. Az eredeti receptet itt találod Kókusz joghurt) Akkor lássuk: A joghurt alvasztással készített tejtermék. A tejet előzőleg joghurtkulturával oltják be, ezzel segítve a fermentálást. Ez a joghurtkultura nem más, mint jótékony baktériumok keveréke, melyek a tejben lévő cukrot lebontják tejsavvá. Ha növényi tejből készítünk joghurtot, akkor mindenképpen cukrot kell adni a tejhez, hiszen a növényi tejben nincs olyan cukor, amit a baktériumok szeretnek. Az élőflórás joghurt rendkívül egészséges, hiszen helyreállítja a bélflórát, így javítja az emésztést. Hozzávalók: 4 dl kókuszkrém (lehetőleg  adalék és töltőanyagoktól mentes, 100% kókuszkivonatot tartalmazó kókuszkrémet használjunk, ilyen pl. a Banaban bio kókuszkrém) 1 evőkanál kókuszcukor (vagy agavé szirup, vagy más növényi szirup) 1 csapott kávéskanál agar agar por (vagy 1 evőkanál almapektin) + 1 dl víz 2 kapszula probiotikum vagy két evőkanál probiotikus ital* 1 steril befőttesüveg, steril kanál *Bármilyen probiotikus készítmény megfelel, pl. a  Bio-Kult vagy JutaVit Probium, ezek kapszulák, de folyékony baktérium kultúrákat is használhatunk, mint pl. az Emocio vagy Imsyser, lényeg, hogy tartalmazzon lactobacillus bulgaricus és a streptococcus thermophilus-t, ugyanis a joghurt előállításában ez a két baktériumtörzs vesz részt. Előkészítés: A befőttesüveget és a kanalat alapos elmosogatás után forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre, így már steril lesz - a steril környezet nagyon fontos a sérülékeny baktériumflórák számára. Elkészítés: A kókuszkrémet rázzuk fel, mielőtt kibontjuk, majd töltsük át a steril befőttesüvegbe, és szintén steril kanállal keverjük bele a kókuszcukorral vegyített probiotikumot. Az agar-agart forrásban lévő vízben folytonos keverés közben feloldjuk, pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a kókuszkrémhez. Nem elég keverni, el kell turmixolni, hogy homogén legyen. Most jön az, hogy betesszük a 45 fokra beállított aszalógépbe, és 10-12 órán keresztül érleljük. Ha nincs aszaló, akkor jó a sütő, vagy ha nyár van, akkor kora délelőttől egészen estig a tűző napon. Erjesztés végén még folyékony a krém, össze kell jól rázni, keverni, és kis poharakba kiönteni, és mehet a hűtőszekrénybe. Ilyenkor áll össze, és lesz az a jellegzetes joghurt állaga. Vannak joghurtkészítő gépek, ezek elintézik a megfelelő hőfokot, csak a hozzávalókat kell összekeverni. Ennek gyakorlati kivitelezéséről tapasztalat hiányában nem tudok beszámolni.

spenótos túrós piskótatekercs

2017. május 23. Beautilicious 

spenótos túrós piskótatekercsA piskótatekercs mindenkinek az egyik kedvence. Legtöbbször a hagyományos kedvenc, a baracklekvárral töltött piskóta jut mindenkinek az eszébe, de ha kipróbálod ezt a sós tekercset, mindenkit lesöpör a dobogóról. hozzávalók - 6tojás - 50gr zabliszt - 30gr tökmagliszt - 20gr lenmagliszt - só - 300gr spenót - 350gr túró - 30gr krémsajt - 2gerezd fokhagyma így készítsd - A tojásokat válaszd ketté - Add a sárgájához liszteket - A fehérjét sóval verd kemény habbá, majd forgasd a lisztkeverékhez - A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe - Süsd előmelegített sütőben 180fokon 20percig - Készítsd el a krémet: A spenótot turmixold össze fokhagymával túróval és sajtkrémmel - Ha kész a tészta, töltsd bele a krémet és tekerd fel

Epres citromos tórúkocka

2017. május 17. Beautilicious 

Epres citromos tórúkockaKönnyű frissítő finomság, ami mosolyt hoz az arcodra és ellátja a szervezeted a szükséges tápanyagokkal....Kitaláljátok mi az? Elárulom, hogy mire gondoltam; a kedvenct tórúkockámra hozzávalók - 2cukkini - 4 tojás - 70 gr +60 gr édesítő - 200gr zabliszt - vanilia - 175gr joghurt - 500gr túró - 100gr eper - 150gr joghurt - 1 citrom leve - fél zacskó sütőpor Így készítsd - A piskótához verj fel 2egész tojást és két fehérjét - Add hozzá a joghurtot, citromlevet és az édesítőt, majd verd habosra - Reszeld le a cukkinit, majd add a tojásos keverékhez - A lisztet keverd össze vaniliával és sütőporral, majd öntsd a masszáhot - Oszt ketté a masszát és süsd két tepsiben 180 fokon 35percig - Amíg sül készítsd el a túrúkrémet: keverd össze a 2 tojássárgáját a túrót, joghurtot, édesítőt és a citromlevet, majd kockázz bele epret

fahéjas zabsüti

2017. május 12. Beautilicious 

fahéjas zabsütiEgy tápláló egyszerű finomságra vágysz, ami amellett, hogy nagyon finom, egészséges is? Jó helyen keresgélsz! Ez a süti garantáltan a legjobb társ a reggeli kávé mellé. Hozzávalók - 3répa - 2alma - 450gr túró - 1 tojás - 300gr zabpehelyliszt - 20gr édesítőszer - fahéj - sütőpor Így készítsd -  Reszeld le a megtisztított répát és almát - Add hozzá a túrót és a tojást - Egy másik tálba keverd össze a száraz hozzávalókat - Add hozzá a répás keveréket, majd alaposan keverd össze - Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe - Süsd előmelegített sütőben 180fokon 45percig  

A negyedik születésnapi torta (nyers, vegán, gluténmentes)

2017. május 10. Zizi kalandjai 

A negyedik születésnapi torta (nyers, vegán, gluténmentes) El sem hiszem, hogy a nagyobbik kisfiam, Ádi már négy éves lett! Tisztán emlékszem a születésének minden pillanatára, az első fogának kibújására, az első önálló lépéseire, amikor tíz hónapos kora körül elkezdődött az übercukiság időszaka, ami azóta is tart, csak most már kiegészül gondolkodással, értelemmel. Két gyerek anyukájaként látom most már, hogy minden gyerek más és más, nagyon különbözőek a testvérek is. Ádi is teljesen más gyerek, mint Ákos. Persze huncutságban, zsiványságban nincs akadály egyikőjüknél sem! Nagyon nehéz két zsivánnyal a mindennapokat “túlélni”, de ilyenkor Éva barátnőm szavai csengenek a fülemben: “Ezeket az éveket senki nem adja vissza nekünk! Töltsünk velük olyan sok időt, amennyit csak tudunk!” Ádi már magyarázó kiskrapek hihetetlenül jó humorral. Folyamatosan kérdez, nem győzünk a kérdéseire válaszolni és persze olyan kérdésekkel is bombáz, amire nem tudjuk a választ (gyorsan utánanézünk a neten, hogy képbe kerüljünk az adott témával kapcsolatban )! Nehéz vele lépést tartani, de igyekszünk. Imád kuktáskodni a konyhában, ezért is kapott egy ilyen szettet a ajándékba. A szülinapját megint csak a biopiacon ünnepeltük szűk családi és baráti körben, ahogyan tavaly is. Annyira szuper a helyszín, minden adott a piknikezéshez, rohangáláshoz, játszóterezéshez és finom ételekhez. Hasonló dolgokat készítettem, mint tavaly, olyanokat, amelyeket könnyű enni két rohangálás között gyerekeknek és felnőtteknek is. A tortát együtt választottuk ki Ádival. Az alaprecept a The Happy Pears srácoktól származik, kicsit módosítottam rajta. Az alapja magos-datolyás-vaníliás, középen van egy isteni karamell réteg, a tetején pedig egy egyszerű kókuszkrém. Igen, krém, bár többen az Instagram fotó alapján kókusztejszínhabnak gondoltátok. Nagyon-nagyon tömény torta, elég belőle egy vékony szelet. Nagy kapcsos formában készült, így bőven jutott mindenkinek. Nyers vegán karamell-kókuszkrém torta   Mentés Nyomtatás Előkészítési idő 15 perc Főzési idő 1 óra Teljes idő 1 óra 15 perc   Könnyen elkészíthető nyers vegán karamell-kókuszkrém torta. Tömény, de nagyon finom! Szerző: Zizi Recept típusa: sütemény, torta, nyers Konyha: vegán, gluténmentes Adag/­­mennyiség: 8-10 főre Hozzávalók Torta alaphoz: 100 g dió 100 g kesudió 105 g friss datolya, kimagozva (aszalt is jó, csak érdemes használat előtt egy fél órára langyos vízbe beáztatni, hogy könnyebben aprítsa a robotgép) 2 evőkanál extra szűz kókuszzsír 1 evőkanál kókuszreszelék ¼ teáskanál őrölt vanília Karamell krémhez: 375 g friss datolya, kimagozva aszalt is jó, csak érdemes használat előtt egy fél órára langyos vízbe beáztatni, hogy könnyebben aprítsa a robotgép) 180 g mandulavaj 9 evőkanál víz 4 evőkanál extra szűz kókuszzsír ½ teáskanál őrölt vanília késhegynyi só Kókusz krémhez: 2 konzerv kókusztej (jó minőségű, 60% kókusz tartalmú), használat előtt hűtőbe téve 2-4 órára 2 evőkanál agavészirup ¼ teáskanál őrölt vanília Tálaláshoz: friss eper Elkészítés Tegyük a diót és a kesudiót a robotgépbe és aprítsuk szemcsésre. Ekkor adjuk hozzá a datolyát, a szobahőmérsékletű kókuszzsírt, kókuszreszeléket, és vaníliát. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg a torta alapunk összeáll tésztává. A tortaformát béleljük ki folpackkal vagy kenjük ki kókuszolajjal és nyomkodjuk az aljába a datolyás diós-kesudiós keveréket, majd tegyük a hűtőbe megkeményedni, amíg elkészítjük a többi réteget. Mossuk el a robotgép tartályát. Tegyük a mandulavajat, a datolyát, a szobahőmérsékletű kókuszzsírt, a vaníliát és a sót a robotgépbe. Kezdjük el dolgoztatni a gépet és lassan adagoljuk hozzá a vizet. Akkor van kész, ha karamell ízű és nyúlós az állaga, mint a karamellnek. Kenjük ezt a krémet (kicsit nehézkes a nyúlós állaga miatt) a datolyás diós-kesudiós alapra és tegyük vissza a hűtőbe. Vegyük ki a kókusztejet a hűtőből és bontsuk ki. A hideg hatására kettévált a sűrű krémes rész a vizestől. Kanalazzuk ki a krémet mindkét konzervből egy tálkába. A vizes részt tegyük hűtőbe és használjuk fel turmixok készítéséhez. Adjuk a krémhez az agavészirupot és a vaníliát, majd jól keverjük el és kanalazzuk a torta tetejére. Tálalásig tartsuk hűtőben (legalább 2 órát)! Tálaljuk friss eperrel! Jegyzetek 23 cm-es kapcsos tortaformában készült. Feltétlen jó minőségű minél magasabb zsírtartalmú konzerv kókusztejet használjunk ehhez a recepthez. Édesítésre agavészirupot használtam, hogy megmaradjon a krém fehér színe, de természetesen használhatunk juharszirupot, vagy datolyaszirupot is. Ebben az esetben a krém drapp, világosbarna színű lesz. 3.5.3226  

Omlós kókuszos keksz

2017. május 2. Beautilicious 

Omlós kókuszos kekszSok maradt a brokkoli, így gondoltam csinálok valami édeset is. Elég bizarúl hangzik, de az eredmény meglepően finom lett. Hozzávalók - 150gr brokkoli - 100gr kókuszliszt - 65gr zabliszt - 3 tojás - 50ml kókusztej - 4ek édesítő - 50gr joghurt Így készítsd - A brokkolit szedd rózsáira, majd pépesítsd - Add hozzá a nedves hozzávalókat - Egy külön tálba keverd össze a hozzávalókat - Majd dolgozd össze a két keveréket - Formázz kis kekszeket, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe - Süsd 180 fokon 30 percig

Kókuszos csokis keksz

2017. április 26. Beautilicious 

Kókuszos csokis kekszEgy kis csokis keksznek senki nem tud ellenállni, de nem is kell, hisz ha ezt eszed, a bűntudatnak nincs helye. :) Hozzávalók - 1cukkini - 160gr zab - 40gr kókuszreszelék - 30gr kakaópor - 20gr édesítőszer Így készítsd - A megtisztított cukkinit pépesítsd - Add hozzá a kókuszreszeléket, kakaóport és az édesítőt - A zabpelyhet pirítsd le, majd keverd a cukkinis keverékhez - Öntsd a masszát stőpapírral bélelt tespibe - Süsd 175fokon 40percig  

Túrós piskótatekercs

2017. április 21. Beautilicious 

Túrós piskótatekercsA piskótatekercs azok az édességek közé tartoznak, melyekről sose tudnék lemondani, de nem is kell. Mindig csak a fejemet fogom, mikor hallom azoktól akik fogyni akarnak, hogy nem tudnak lemondani az ilyen olyan édességekről. Én napi szinten fogyasztom ezeket az édességeket minden bűntudat nélkül, hisz a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt, "jó" szénhidrátokat tartalmaz, mint ez a túrós piskótatekercs is. hozzávalók - 3 nagyobb répa - 7tojás ( 5sárgája 7fehérje) - 4ek édesítő - fahéj - 175gr zabliszt - 500gr túró - 2tojássárgája - 200gr joghurt - fahéj - 3ek édesítő így készítsd - A tojásokat válaszd ketté - A sárgáját verd fel fehéredésig az édesítővel, majd adj hozzá fahéjat és a lisztet - A répát tisztítsd meg, reszeld le, majd add a sárgájához - A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a répás keverékhez - Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30percig - A túrókrémhez csak keverd össze a hozzávalókat, majd ha kisült a piskót, még melegen töltsd bele és tekerd fel a piskótát.

Szénhidrátcsökkentett pizza

2017. április 15. Fittanyuka 

Szénhidrátcsökkentett pizza Szerettem volna vacsorára egy olyan pizzát sütni amelyet a  gyerekek is szívesen elfogyasztanak és vacsorára én is ehetek belőle. Ugyanis ebédre még igen, de az esti órákban alig vagy egyáltalán nem fogyasztok szénhidráttartalmú ételeket. Kétféle lisztből készítettem: 50% -ban Dr. Kalmár tönkölylisztből és másik 50%-ban csicseriborsó lisztből. A Kalmár tönkölylisztnek magasabb a fehérjetartalma, szénhidráttartalma alacsonyabb és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. A csicseriborsóliszt szintén magas fehérjetartalmú liszt. A pizza tetejére most nem paradicsomszószt (savasító hatása miatt) készítettem, hanem egy “tejfölös” alapot. Tejfölös alap elkészítése: Itt! Pizza tészta elkészítése: 25 dkg Dr Kalmár fehér tönkölyliszt 25 dkg csicseriborsó liszt 2 tk parajdi só 3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj 1/­­2 tasak sütőpor szárított pizza zöld fűszerkeverék 250 ml víz A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Addig dagasztjuk kézzel ameddig összeáll a tésztánk. Ha szükséges vizet vagy lisztet adagolunk hozzá. Hagyjuk pihentetni 10-15 percet szoba hőmérsékleten. Lisztezett asztalon kinyútjuk, majd egy szintén kiolajozott és enyhén kilisztezett sütőlemezre tesszük. Megkenjük a “tejfölös” alappal és ráhalmozzuk a felszeletelt feltéteket, végén a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük. Feltét:  1 db cukkini (vékonyra szeletelve) 1 db paradicsom 4 db shiitake gomba (vagy bármiyen más gomba) 1 db paprika Violife vegán sajt (mozarella) reszelve Egy szeletben:  Fehérje: 20 g Szénhidrát: 38 g Kcal: 380 Kcal

Vegán sajtféleség

2017. április 13. BioBrigi 

Vegán sajtféleségSophie oldalán találtam az eredeti receptet, és kipróbáltam. Köszi szépen. Valahol "félúton" jöttem rá, hogy agar-agarom csak Nagyúton van, így pektinnel készült. Mivel ez utóbbihoz adagolást csak lekvárra vonatkozóan találtam, a a hozzáadott mennyiség csak hasraütésre került bele, amitől csak kenhető jellege lett, de nekem tetszik. Az ajánlott fűszert majd legközelebb kipróbálom, ha a Bijóból rendelek, most amim volt itthon, az került bele. Sörélesztő pelyhet a sajtosabb ízvilág elérése érdekében tettem hozzá. Ja, és soknak találtam a javasolt sómennyiséget, nekem elég hozzá egy teáskanálnyi is, bár tudom, hogy a sajtok sósak. A Nutribulletet használtam pépesítéshez, mivel ahhoz folyadék kell, együtt daráltam le az egészet. Szerintem napraforgóval is működhet. Majd valamikor beszámolok arról is, ha kipróbálom. 112 g kesudió 2 dl víz 3 ek sörélesztőpehely (a lapocskás) 1/­­2 citrom leve fűszerkeverék(snidling, vörös és fokhagyma por, petrezselyemzöld) 10 g pektin 1 tk só 1 tk olaj A kesudiót fél napra beáztattam. A vizet felforraltam, és a pektint sűrű kevergetés mellett belekevertem. A gépbe tettem a lecsöpögtetett, átmosott kesudiót, a sörélesztőpelyhet, a citrom levét, a fűszereket és a sót. Amikor kicsit hűlt a keverék, beleöntöttem azt is, és összeturmixoltam. Van egy kis Ikeás lefedhető üveg edényem, azt kellette volna kiolajozni, de elfelejtettem. Így is kijön, de azért legközelebb... :) Belekanalaztam a szószt, és pár órára a hűtőbe került.

Rákóczi túrós

2017. április 11. Beautilicious 

Rákóczi túrósItt a húsvét, de a süteményeim már jól ismeri a család, így gondoltam, valami újjal fogok előrukkolni. Ennek céljából egy magyar klasszikust választottam, ami cseppet sem lett klasszikus, de nnál inkább egészséges és finom. Hozzávalók - baracklekvár  tésztához: - 3répa - 300gr zabliszt - 4tojás - 60gr édesítő - 200gr tejföl - fél csomag sütőpor Túrókrémhez: - 500gr túró - 200gr tejföl - 40gr édesító - 1 citrom héja+leve - 2 tojássárgája Tetejére: - 4tojásfehérje - 3tk édesítő Így készítsd -  A megtisztított répát reszeld le - Válaszd ketté a tojásokat - Add a sárgáját a répához - Ehhez tedd hozzá a tejfölt, majd alaposan keverd össze - Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add a répás keverékhez - Verd fel a tojásfehérjét, majd keverd a tésztába, úgy hogy ne törjön össze - A tésztát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd míg elkészül a túrókrém  - A túrókrémhez csak keverd össze alaposan a hozzávalókat - A tésztára kenj egy réteg lekvárt, majd mehet rá a krém - Süsd, míg a túrókrém szilárd nem lesz, majd vedd ki kenj rá egy réteg lekvárt és tedd rá a tojásfehérje habot, majd süsd míg szép színt nem kap a tojásfehérje hab.  

csokitorta sütőtökkrémmel

2017. április 8. Beautilicious 

csokitorta sütőtökkrémmelA csokitorta minden alkalommal megállja a helyét desszertként, legyen szó szülinapról vagy akár vendégségről. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki imádja, így a mi menünkből sem maradhat ki. Ezzel a recepttel most a nassolást is egészségessé teheted, ráadásul a gyerekeket sem kell győzködni, hogy fogyasszanak zöldséget. :) Hozzávalók - 300gr+150gr sütőtök - 3tojás - 150gr dió - 250gr zabliszt - 45gr natúr kakaópor - 60gr+40 gr édesítő - 1csomag sütőpor - 150gr+100gr natúr joghurt - 300ml víz - rumaroma - fahéj Így készítsd - A piskótához tedd a 300gr sütőtököt darálógépbe - Add a sütőtökhöz a tojásokat a 150gr joghurtot, egy kis rumaromát - Daráld le a diót, majd add hozzá a lisztet, sütőport, kakaópor és a 60gr édesítőt -  Önts hozzá a sütőtökös keveréket, majd mikor ezt összekevered add hozzá fokozatosan a vizet - Öntsd sütőpapírral bélelt sütőbe, majd előmelegített sütőben 180fokon süsd 4percig - A krémhez párolj meg 150gr sütőtököt, majd adj hozzá fahéjat és édesítőt - Ezt turmixold össze, majd ha kihűlt add hozzá a 100gr joghurtot - Mikor kisült a piskóta, hagyd, hogy kihűljön, majd vágd ketté és kend bele a krémet  

Epres citromos túrókocka

2017. május 17. Beautilicious 

Epres citromos túrókockaKönnyű frissítő finomság, ami mosolyt hoz az arcodra és ellátja a szervezeted a szükséges tápanyagokkal....Kitaláljátok mi az? Elárulom, hogy mire gondoltam; a kedvenct tórúkockámra hozzávalók - 2cukkini - 4 tojás - 70 gr +60 gr édesítő - 200gr zabliszt - vanilia - 175gr joghurt - 500gr túró - 100gr eper - 150gr joghurt - 1 citrom leve - fél zacskó sütőpor Így készítsd - A piskótához verj fel 2egész tojást és két fehérjét - Add hozzá a joghurtot, citromlevet és az édesítőt, majd verd habosra - Reszeld le a cukkinit, majd add a tojásos keverékhez - A lisztet keverd össze vaniliával és sütőporral, majd öntsd a masszáhot - Oszt ketté a masszát és süsd két tepsiben 180 fokon 35percig - Amíg sül készítsd el a túrúkrémet: keverd össze a 2 tojássárgáját a túrót, joghurtot, édesítőt és a citromlevet, majd kockázz bele epret

Répás sajtos felfújt

2017. május 14. Beautilicious 

Répás sajtos felfújtEbben a jó időben mindenkinek jól esik egy könnyed vacsora. A felfújtakat nem csak édesen készítheted el. Próbáltad már sósan? Ha nem akkor ezt a kombót próbáld ki. Megéri ! Hozzávalók - 3répa - 150gr zabliszt - 4tojás - 200gr sajt - 100gr túró - fél zacskó sütőpor - só Így készítsd - A sajtot és a répát leszeld le - Add hozzá a tojássárgáját a túrót és zablisztet - Verd fel a tojásfehérjét a sóval és a sütőporral - Forgasd a répás keverékbe - Sütőpapírral bélelt tepisbe kanalazz lepényeket - Süsd 180fokon 35percig 

zelleres ropogós

2017. május 12. Beautilicious 

zelleres ropogósAmikor megszáll az ihlet, megállíthatatlan vagyok :D. Fejben összeállt a kép, már éreztem is az ízeket, gondoltam ezt muszáj lesz megsütnöm, hát beköltöztem a konyhába és azt hiszem, elég sikeres lett a végeredmény. A családban mindenki odavan érte. Ha szereted a zeller ízét, akkor biztosan ízleni fog. Hozzávalók - 500gr zeller - 200gr zabpehelyliszt - 85gr lenmagpehely háromszoros mennyiségű vízbe áztatva - 20gr sörélesztő pehely - só Így készítsd - A lenmagpelyhet áztasd be a vízbe - A zellert hámozd, majd leszerd le - Add hozzá a beáztatott lenmagpelyhet - Egy másik tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a zelleres keveréket - Formázz a masszából tallérokat, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe - Süsd ki előmelegített sütőben 180fokon 35percig

Répás Tökmaglisztes bagett

2017. május 5. Beautilicious 

Répás Tökmaglisztes bagettHa egy tökéletes szendvicsalapot, finom vacsorát vagy egészséges kenyérpotlót keresel, akkor a legjobb helyen jársz. A legújabb alkotásomra annyira büszke vagyok, hogy muszáj megosztanom veletek. Kár lenne kihagynotok ezt az élményt :) Hozzávalók - 300gr répa - 150gr tökmagliszt - 250gr zabpehely - 300gr túró - 2 tojás - 30gr kókuszolaj - só Így készítsd - Reszeld le a megtisztított répát, majd add hozzá a nedves hozzávalókat - Egy külön tálba keverd össze a száraz összetevőket - A két keveréket öntsd össze és alaposan keverd össze - Nedves kézzel formázz tetszőleges formákat a tésztából - Tedd sütőpapírral bélelt tepsire - Előmelegített sütőben süsd 190fokon 45percig

Brokkolis sajtos rúd

2017. május 2. Beautilicious 

Brokkolis sajtos rúdSokat gondolkodtam mi legyen a következő zölség, amivel új receptet alkotok és hát választásom a brokkolira esett, mert nagyon megkívántam, ráadásul nagyon sok pozitív hatása van szervezetünkre. A testépítők és a fogynivágyók számára is javasolt rendszeres fogyasztása, hisz kalóriatartalma igen csekély, még magas a fehérjetartalma. Ezenfelül számtalan vitamint tartalmaz, ami sajnos sütéskor csökken, de még így is igen sok jótékony hatását megtartja. Hozzávalók - 400gr brokkoli - 250gr zabliszt - 100gr szezámmagliszt - fél zacskó sütőpr - só - 30gr kókuszolaj - 200gr tejföl - reszelt sajt ízlés szerint Így készítsd - A brokkolit szedd rózsáira, majd pépesítsd - Add hozzá a kókuszolajat és a tejfölt - Keverd össze a száraz hozzávalókat egy másik tálba - A brokkolit öntsd a száraz keverékhez, majd alaposan gyúrd össe - A masszát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd reszelj rá sajtot - Süsd előmelegített sütőnem 180 fokon 40percig  

Céklás kifli

2017. április 24. Beautilicious 

Céklás kifliA zölsdégek felhasználásának csak a képzeleted szab határt. Egyszerűen imádom sütijeimet és péksüteményeimet is ezekből készíteni, így sokkal különlegesebb, finomabb és egészségesebb is amit eszem. Ennél a kiflinél is hű maradtam magamhoz, és az egyik fő összetevőnek a céklát választottam. Hozzávalók - 2cékla - 400gr zabliszt - 150gr lenmagliszt - fél citrom leve - 1ek olivaolaj - 50ml szénsavas víz - 1tk só - 1tk szódabikarbóna - őrölt kömény Így készítsd - A megtisztított céklát pépesítsd, majd add hozzá a nedves hozzávalókat - Egy külön tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a céklás keveréket - Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír közt köralakúra, majd oszd egyenlő háromszögekre - Kívülrl befele haladva tekerd fel a háromszögeket - Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe - Süsd előmelegített sütőben 40-45 percet 180fokon  

Kakaós-Céklás kölesfelfújt

2017. április 18. Beautilicious 

Kakaós-Céklás kölesfelfújtEgészség, édesség, szuperfood egy helyen? Ebben a sütiben mindegyiket megtalálod. íNagyon finom, tápértékekben gazdag, ráadásul elkészíteni is pofon egyszerű. Hozzávalók - 250gr köles - 2 cékla - 550ml növényi tej /­­ tej - 5ek édesítő - 35gr kakaópor - 5 tojás Így készítsd - Főzd puhára a kölest tejben, majd tedd félre kihűlni - A célkát tisztítsd meg, pépesítsd, majd keverd a köleshez - A tojásokat válaszd ketté - A sárgájához add az édesítőt és a kakóport, majd alaposan keverd össze robotgéppel - Add hozzá a céklás kölest - A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd keverd a köleses keverékhez, úgy, hogy a tojásfehérje ne törjön össze - Süsd 180fokon 45percig  

Tojásmentes, tejmentes zöldséges muffin

2017. április 13. Élj harmóniában 

Tojásmentes, tejmentes zöldséges muffinTojásmentes, tejmentes zöldséges muffin A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak . Könnyű hozni vinni és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális. Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után , de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája - pedig valamit mégis kellene ennie:)   Tél vége lévén bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:) Imádom a céklát, sütőben sütve egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassan készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.    Hozzávalók  1 bögre púposan teljes kiő rlésű  tönkölybúzaliszt  1 bögre púposan fehér tönkölybúzaliszt 1 csg. sütőpor  2 kis cékla  1 fél kis édeskömény 2 szál petrezselyem 1/­­4 tk kurkuma 1/­­4 tk graham masala 3 cm gyömbér 1/­­4 tk őrölt koriander  csipet asafoetida (hing) só 1/­­3 bögre repceolaj 1 bögre víz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A céklákat hámozd meg és a kis darab tisztított gyömbérrel, a fél édesköménnyel és a petrezselyemmel aprítógépben, aprítsd finomra - vagy reszeld le a céklát a többit vágd apróra. Keverd össze a liszteket, sütőport, fűszereket egy tálba. Keverd hozzá a céklás keveréket és öntsd hozzá az olajat, majd a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.  Mindig leírom a muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. A dagold a tésztát a muffin formába - amit előtte papírformával bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p).

cukkinis-mozzarellás keksz

2017. április 11. Beautilicious 

cukkinis-mozzarellás kekszEgy sós finomságnak az én táskámban mindig van hely. A nap folyamán bármikor, ha megéhezek csak előkapom, és máris jobban érzem magam. Tökéletes választás, ha szívesen rágcsálnál valamit az étkezések között. Hozzávalók - 2cukkini - 100gr paradicsom - 125gr mozzarella - 300gr zabliszt - 200gr krémsajt - 2gerezd fokhagyma - 1tk só - fél csomag sütőpor Így készítsd - A megtisztított cukkinit reszeld le, majd sózd - Hagyd állni 20 percig, majd nyomkodd ki a levét - A paradicsomot vágd kockákra, majd add a cukkinihez - Add hozzá a krémsajtot, majd morzsold hozzá a mozzarellát is - A fokhagymát tedd fokhagyma nyomóba, nyomd össze, majd tedd a cukkinis keverékhez - Add hozzá a zablisztet és a sütőport, majd alaposan dolgozd össze - Tedd sütőpapírral bélelt sütőbe, majd előmelegített sütőben süsd 180fokon 40percig  

Vegyes zöld tál

2017. április 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Vegyes zöld tál   Anditól egy igazi finomság...   Hozzávalók: - köles - vegamix - só - natúr tofu - provance-i fűszerkeverék - kurkuma - spenót - medvehagyma - darált szezámmag - darált mandula -  A kölest vegamix-el és sóval fűszerezve megfőztem. A natúr tofut a provance-i fűszerkeverékkel, kurkumával és sóval  megsütöttem. Spenót öntetet készítettem hozzá: mélyhűtött spenótot vízben felengedtem, pici sóval fűszereztem.  Medvehagyma öntet elkészítése: medvehagyma leveleket apróra vágtam, vízben összeturmixoltam. D arált szezámmaggal és darált mandulával összekeverve tálaltam. Jó Étvágyat! :)

Brokkolis-sajtos muffin

2017. április 6. Beautilicious 

Brokkolis-sajtos muffinAnnyira bánom, hogy eddig életemből kimaradt a brokkoli, hisz számos jótékony hatása mellett elképesztően finom is. Goldotam sütök valami sós finomságot, így elkészült ez a csudás muffin, mellyel a kicsiket is könnyedén rávehetjük a brokkoli fogyasztásra. Hozzávalók - 1fej brokkoli - 200gr zabliszt - 150gr sajt - 3 tojás - 60gr szezámmag - 200ml víz/­­tej - só - fél csomag sütőpor Így készítsd - A brokkolit szedd rózsáira, majd tedd aprítógépbe és aprítsd, míg körülbelül rizsszem méretű nem lesz - A sajtot reszeld le, majd add a brokkolihoz - A sajtos brokkolihoz add a tojásokat, majd alaposan keverd össze - Egy másik tálba keverd össze a száraz alapanyagokat, majd öntsd a brokkolis keverékhez - Keverd össze és folyamatosan adj hozzá vizet/­­tejet - Tedd féig a masszával a muffinformákat - Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 30percig  


Az összes 'keverék' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!