Indiai Gasztronómiai Nap recept vegetáriánus

Indiai Gasztronómiai Nap

2013. október 6. Vegetáriánus receptek 

Indiai Gasztronómiai Nap A tavalyi sikerre való tekintettel a Lélek Palotája idén is megrendezi az Indiai Gasztronómiai Napot október 12-én, szombaton. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, mely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, mely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja.
Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – s, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell, ezért ezek a rendkívül ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak.
A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek a különleges fűszerekkel, azok használatával, valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, s csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek. Bemutatják a panír (házi sajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit, valamint a tervek szerint hagyományosan földből kiépített tűzhelyen látványfőzés is lesz.
A tradicionális ételek elkészítése mellett tanácsokat kaphatunk az elkészített ételek gyógyító jellegű alkalmazásáról, különféle betegségekben alkalmazott diétákról, fűszerek segítő hatásairól.
A főzés mellett gyakorolhatjuk a tálalás művészetét, kiegészítő dekorációk elkészítésének módját is.
A kirakodóvásárban egyebek között képviselni fogja magát Krisna-völgy is, ahol biotermékeket lehet vásárolni. A nap folyamán lehetőség lesz gasztronómiai témákban (pl. ájurvéda) előadásokat hallgatni szórakoztató zsonglőr főzőbemutatón részt venni, és utoljára, de nem utolsorban finomakat eszegetni!

Helyszín: Lélek Palotája; Budapest, III. ker. Csillaghegy, Lehel u. 15-17.

A rendezvény 10-16 óráig tart, kötetlen lesz és nagy része szabadtéren kerül megrendezésre.

Belépőjegy: 1000,- Ft / felnőtt; 850,- Ft / nyugdíjas. A jegyár tartalmaz néhány kóstolót, de ezen felül lesz lehetőség vásárlásra is.

Bővebb információ a következő telefonszámon: +36 30/643-31-13

Forrás: https://www.facebook.com/events/576229422439570/

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Vegán "vajas kifli" Omisi lecsó (vegán) »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!