 
    
	
  Levendulás-citromos keksz
2017. június 28. Vegán receptek Tőlünk Nektek 
 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
   
 
Bori receptje:
 
Hozzávalók a képen látható 3 féle kekszhez (diós, mákos, levendulás-citromos):
 - 330g liszt
 - 250g margarin
 - 90g porcukor
 - 120g dió (csak a dióshoz)
 - 100g mák (ezt csak a mákoshoz tesszük)
 - 1 marék levendula virág
 - 1 citrom
  
A 330g lisztet összekeverem a 90 g porcukorral, majd 3 felé osztom. Az egyik tálba belekeverem a mákot fél citrom levével, a másikba a darált diót, a harmadikba a levendulát és a citrom héjját belereszelem. 
KÉSZÍTHETED CSAK A LEVENDULÁS-CITROMOS KEKSZET IS, SEM A MÁK, SEM A DIÓ NEM KELL BELE, NEM KELL 3 FELÉ OSZTANI A TÉSZTÁDAT, VISZONT 2, ESETLEG 3 MARÉK LEVENDULA VIRÁGOT TEGYÉL BELE!
A margarint felmelegítem és a tésztába keverem, majd összegyúrom. Ezután viszonylag vékonyra, kb. 1 cm-es tésztává nyújtom lisztezett deszkán, és kiszaggatom az általam választott formára.
175 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm.
A végén, míg forró, egy kis porcukorba forgatom!
 
Jó étvágyat!
 
 
 
 
   
| « Mézes tallér | "oreo" » | 
| 
 | 
 | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
