Medvehagymás humusz
2013. április 26. La Veganista
tovább a teljes receptért »
Még tart a medvehagyma szezon. Ha van otthon egy marék medvehagymátok, meg egy doboz csicseriborsó konzervetek, feltétlenül próbáljátok ki a medvehagymás humusz receptjét. 10 perc alatt elkészíthető. A csicseriborsónak egészen lágy íze lesz a medvehagymától.
Hozzávalók:
- 400g csicseriborsó konzerv
- 1 nagy marék medvehagyma
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál tahini (nekem nem volt otthon, ezért 2 evőkanál szezámmagot ledaráltam kávédarálóban)
- só ízlés szerint
Így készítsd el:
A humusz hozzávalóit alaposan mixeljük össze kézi mixerrel, aprítógépben. Tegyük egy órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk lepénykenyérrel, a tetejére némi őrölt köményt és őrölt paprikát szórva.
« Rakott (savanyú)káposzta cserépedényben sütve (vegán) | Medvehagymás-tofus vegán ravioli » |
|
|