Medvehagymás-tofus vegán ravioli
2013. április 26. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
   Hozzávalók    20 dkg finomliszt   20 dkg   teljes kiőrlésű durumliszt  1 ek. lenmagpehely   1 tk. só  annyi víz apránként adagolva, hogy kemény, gyúrható tésztát kapjunk   ---  1 füstölt tofu   10 levél medvehagyma  2 ek. rizstejszín    1 ek. 100% extra szűz olívaolaj  só - olaj szerint   --  3 ek. liszt  4 ek. kukoricatejpor  2 el víz  --  1 kaliforniai paprika (több színben)  2-3 levél medvehagyma  2 szál újhagyma  2 ek. 100% extra szűz olívaolaj  2 ek. víz     Elkészítés:   A tésztához a liszteket, sót, és a lenmagpelyhet összekeverjük,  és annyi vízzel felengedjük, hogy kemény tésztát kapjunk. Egy lisztezett  deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kocka vagy kör alakú ravioli  szaggatóval kiszaggatunk kockákat vagy köröket.  A tofut egy tálba téve hozzáadjuk az olajat, a felvágott medvehagymát, a sót, és a rizstejszínt. Mindezt alaposan összebotmixerezzük és ezzel töltjük meg a raviolikat. Az így elkészült raviolikat forrásba lévő vízbe tesszük és miután  feljöttek a víz tetejére, még 5 percig főzzük, majd szűrő segítségével  kiszedjük őket, és olajjal meglocsolt edénybe tesszük.  Az öntethez az apróra vágott újhagymát víz + olaj keverékén megpároljuk. Ehhez hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát, a medvehagymát és hozzáöntjük az előre összekevert kukoricatejport + vizet + lisztet, 5 perc alatt összefőzzük. A kifőtt raviolikat ezzel az öntettel tálaljuk.Ne felejtsünk el hozzá salátát enni. :-)      
| « Medvehagymás humusz | Padlizsánvacsora » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
