Növényi tejföl
tovább a teljes receptért »
Tejföl magból. Igen, működik, bár úgy tapasztalom, hogy minden egyes készítésnél jobb és jobb, finomabb és finomabb tejfölt alkotok.
Egyszerű elkészíteni, és ahogy látjátok majd a későbbi egy-két bejegyzésemben, tényleg tejföl-helyett használható. Még én is gyakorlom a felhasználását, de nagyon örülök, hogy tudom, mi van benne, hogyan készül és nincs benne semmi mesterséges anyag, tartósítószer, e-számos adalék, stb.
A recept:
Hozzávalók:
- 1 csésze nyers olajos mag - jelenleg napraforgó
- víz
- kevés só
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
Elkészítés:
Szóval két eljárási mód van. Az egyik, hogy egész éjszakára beáztatjuk a magokat, a másik, hogy csak rövid időre. Amikor egész éjszakára beáztattam, akkor a pohár szélén üledék képződött. Tehát érdemes átmosni is a magokat - áztatás előtt. További kérdés, hogy mennyi vízbe áztassuk? Én kb. a napraforgó mag mennyiségének megfelelő vízzel öntöttem fel.
A többi már gyerekjáték, csak egy erős turmix kell hozzá. Továbbá ajánlom, hogy a citromot a turmixolás után csepegtessük hozzá, amikor már érezni az ízét, látni a szürkés színét. A citromcseppek az ízhatásnak is jót tesznek, és persze világosítják, fehérítik a "tejfölünket".
Felhasználása hasonló a tej alapú tejfölhöz.
« Zöldséges édesburgonyalepény | Svájci burgonya » |
|
|