Medvehagymás lencsepástétom
2012. április 12. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? :-) Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezdfokhagyma 1 ek. olívaolaj só 1 tk. pirospaprika 2-3 tk. majoranna 2-3 tk.kömény 1-2 ek. morzsa ízlés szerint gabonakolbász 3-4 nagy levél medvehagyma 1ek. növényi tejföl Elkészítés A lencsét előző este beáztatjuk. Majd másnap sós, köménymagos vízben megfőzzük. Eközben a hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk. Erre szórunk pirospaprikát, majorannát, majd a megfőtt lencsét is hozzáadjuk. Beleteszünk gabonakolbászt és a fűszereket és botmixerrel összeturmixoljuk. Ekkor teszünk hozzá olajat és morzsát, és összefőzzük. Tetszés szerinti vízzel hígítjuk. Miután lezártuk, hozzákeverjük a medvehagymát is. Kevés növényi tejfölt keverünk hozzá és kihűlve fogyaszthatjuk is. :-) A növényi tejföl 1/4 csésze napraforgó, 1/4 csésze héj nélküli mandula, 1/2 közepes krumpli, 2 ek.liszt, 1 tk. citromlé és 1 tk.só és méz összeturmixolásával készül. A masszához adjunk annyi vizet, amennyit felvesz. A képen látható kenyér receptjét később írom le.:-)
« Személyes találkozó! | Mákos-körtés-karobos árpa » |
|
|