Vendégbejegyzés: édesburgonya krémleves
2015. november 29. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
      Még nem is újságoltam, hogy pár hete Debrecenben főzőkört tartunk. Akit érdekel, jelezzen és elküldöm a meghívót, az évben még egy süteményes rész lesz, jövőre pedig még 5 alkalom. Többen szervezzük, ill. főzünk is, de a koordinátor Andi, aki remekül süt-főz (ugyanúgy, mint édesanyja, Marika), így megkértem, hogy osszon meg pár receptet a blog olvasóival, így most két receptet tőle osztok meg:  Hozzávalók:     2-3 közepes méretű édesburgonya         1 szál póréhagyma  ?        1 evőkanál olívaolaj  ?        1 evőkanál "vegeta"   ?        kb. 1-2 kiskanál só  ?        1 dl növényitejszín + egy kevés díszítéshez  ?        kb. 1 liter víz  ?        1 marék tökmag    Elkészítés:   A      póréhagymát felszeletelve vizes olajon egy kicsit megpároljuk. Addig      az édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd hozzátesszük. A      sót, Vegamixet és a vizet is beletesszük az edénybe és közepes lángon      puhára főzzük az édesburgonyát.   
| « Vegán lakomák IV | Mákkrémes zabkeksz » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
