Vendégbejegyzés: édesburgonya krémleves
2015. november 29. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Még nem is újságoltam, hogy pár hete Debrecenben főzőkört tartunk. Akit érdekel, jelezzen és elküldöm a meghívót, az évben még egy süteményes rész lesz, jövőre pedig még 5 alkalom. Többen szervezzük, ill. főzünk is, de a koordinátor Andi, aki remekül süt-főz (ugyanúgy, mint édesanyja, Marika), így megkértem, hogy osszon meg pár receptet a blog olvasóival, így most két receptet tőle osztok meg: Hozzávalók: 2-3 közepes méretű édesburgonya 1 szál póréhagyma ? 1 evőkanál olívaolaj ? 1 evőkanál "vegeta" ? kb. 1-2 kiskanál só ? 1 dl növényitejszín + egy kevés díszítéshez ? kb. 1 liter víz ? 1 marék tökmag Elkészítés: A póréhagymát felszeletelve vizes olajon egy kicsit megpároljuk. Addig az édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd hozzátesszük. A sót, Vegamixet és a vizet is beletesszük az edénybe és közepes lángon puhára főzzük az édesburgonyát.
« Vegán lakomák IV | Mákkrémes zabkeksz » |
|
|