 
    
	
  Szezámmagos édesburgonya ropogós
2014. november 13. Gréta konyhája 
 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  Ez a fasírt annyira ellenállhatatlan, hogy ha egyszer megkóstoljátok mindig ezt szeretnétek enni.  A héten készítettem édesburgonya salátát, édesburgonya ropogóst, és indiai lencse sabji-t édesburgonyával, szóval nálam az új hagyma, az édesburgonya:))   Sokszor készítettem már batáta fasírtot, de muszáj valamit változtatnom rajta minden egyes alkalommal, ami az adott napi hangulatomtól, a hűtőtartalomtól, vagy a friss, otthon található fűszereimtől függ.  A legjobb mégis az, hogy mindenhez passzol, főzelékfeltétként, magában joghurtos szósszal, szendvicsben, vagy burgerként is megállja a helyét.  Íme a legújabb édesburgonyaőrületem eredménye:   Hozzávalók:  3 db közepes friss édesburgonya  4 evőkanál csicseriborsó liszt  2 púpozott evőkanál magkeverékes Glutenix (gluténmnetes kenyérliszt keverék bioboltban, vagy élelmiszer allergia szaküzletben mindig kapható)  1 ek szezámmag  2 gerezd fokhagyma  1 szál apróra vágott póréhagyma, vagy újhagyma  tiszta só, bors, vegamix,   2 tk garam masala  1 mk kurkuma  1 tk curry fűszerkeverék  1 tk grill fűszerkeverék (Na glutamát mentes)    Sós vízben félkeményre főzzük az édesburgonyát, majd ha kihűlt lehúzzuk a héját, és egy nagy lyukú sajtreszelőn egy tálba reszeljük.  Hozzáadjuk a liszteket, fűszereket, a préselt fokhagymát, hagymát, szezámmagot, alaposan masszává dolgozzuk, fél órára hűtőbe tesszük, kezünkkel rusztikus pogácsákat formázunk, és kevés olívaolajban két oldalát aranybarnára sütjük.  Jó étvágyat!    
| « Új hobbim, a préselés! | Fasírt dióval és lila tönkű pereszkével » | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
