Vörös lencse dahl
2013. január 19. Lét-tudatos konyha 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  Hozzávalók:  - 200 g vörös lencse - 4 szál sárgarépa - 2 szál fehérrépa - 3 szál petrezselyem - víz - 1/2 mk kurkuma -  1/4  mk hing (asafoetida) -  1/2  mk római kömény - só - 1ek ghí vagy olaj     Elkészítése:  A lencsét megmossuk (nem kell áztatni). Megtisztítjuk a zöldségeket  és a lencsével együtt feltesszük főni. Takaréklángra kapcsoljuk, mert  könnyen kifuthat.  Mikor a zöldségek megpuhultak, a fűszereket a ghí-n vagy olajon megfuttatjuk, majd a leveshez adjuk és kicsit összefőzzük.  * ghí= tisztított vaj  Kapcsolódó recept: itt        
| « A Civil Rádió - A Kanál forradalma vegetáriánus rádió műsorának felhívása! | Laktató téli saláta (Nem csak fogyókúrázóknak) » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
