A gesztenye hatásai
2015. december 28. Élj harmóniában 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  A téli esték egyik tipikus illata, a sült gesztenye illata. A gesztenyét Magyarországon leginkább sütve fogyasztják, de nagyon elterjedt a főzött gesztenyéből készült gesztenye püré is. Itthon nem annyira ismert a gesztenyeliszt használata, amiből fantasztikus süteményeket, kekszeket, palacsintákat készíthetünk.   A gesztenye nagyon sok vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. (C, E és B vitaminok, kálium, magnézium, vas, réz, foszfor)   A gesztenye javítja az erek rugalmasságát, erősíti az érfalakat.    Magas az antioxidáns tartalma és energiával tölti fel a szerveztet.   Csökkenti a gyulladást és vizesedést.    Megfázásnál, hurutos betegségeknél is nagyon jótékony, segít a légzőszerveket egészségesen tartani. A népi gyógyászat hasmenésre is javasolja.   Rosttartalmának köszönhetően javítja az emésztést és telítettség érzetet kelt.     Vegyszermentes (bio) gesztenyét fogyassz!     
| « Tavaszi tekercs télen | Flóra » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
