Alga-retek saláta
2011. április 7. Csatni és Umeboshi: Jógakonyha
tovább a teljes receptért »
Valószínűleg azon ritka egyedek közé tartozom, akik szeretik a tengeri füveket, algákat. Szeretem tésztába keverve, ételre szórva, tekercselve, vagy salátának.Mindenhogyan! Most a Japán-katasztrófa után egyre hangsúlyozzák, hogy mennyire áldásos lehet fogyasztásuk, mivel a tengeri füvek segítenek csökkenteni 50%-kal a radioaktív stronciumot ami a bélbe kerül. Természetes jódot juttat a szervezetbe, és a jód izotópokat hígítja. A tengeri füvek ( Wakame, Hijiki, nori, arame,) nagyon sok ásványi anyagot tartalmaznak és nem tartalmaznak szennyeződéseket mint a halak. A bennük levő lévő ásványi anyagok lúgosítják a vért, tisztítják a testet, és felszámolja a savas hatást ami a modern étrend miatt kialakulhatott. Feloldják a szervezetben lerakódott zsírokat, fellazítja a lerakódásokat ami a túl sok húsfogyasztás következtében kialakult. Szóval több szempontból is aktuális. Barnarizssel, brokkolival és halfasírttal fogyasztottam. Alga-retek saláta Hozzávalók: 1 marék wakame, 2 fej hónapos retek, Umeboshi ecet, Shoju szójaszósz A wakamét kevés vízben pároljuk meg. Amikor kihűlt facsarjuk ki. Locsoljuk meg Shoju szójaszósszal. A hónapos retket vágjuk fel vastag gyufaszál méretűre. Locsoljunk rá egy kevés Ume-ecetet. Keverjük össze az algát és a retket.
« Gizi szelet | Gyógyító ételek a sugárszennyeződés ellen! » |
|
|