Chai fűszeres minifánkok recept vegetáriánus

Chai fűszeres minifánkok

2015. március 3. Gréta konyhája 

Chai fűszeres minifánkok
tovább a teljes receptért  »
Hozzávalók: 25dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék 5dkg biomargarin olvasztva 2 ek kókuszolaj 5dkg nádporcukor (kávédarálóban magam őröltem) 1 és fél tk sütőpor(foszfátmentes) 1/­­2 tk tiszta só  120ml szójatej 1 tk vanília aroma 1 ek chai masala fűszerkeverék, 1 ek nádporcukorral elkeverve kókuszolaj a sütéshez   A lisztet, cukrot, sütőport jól elkeverjük, a tejet, margarint, a 2 ek kókuszolajat, és vanília aromát elkeverjük, majd apránként kevergetve hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és kezünkkel összegyúrjuk. Kisebb golyókat, vagy lyukas közepű minifánkokat formázunk belőle, és bő, forró kókuszolajban aranybarnára sütjük, majd még forrón a chai masalás-porcukros keverékbe forgatjuk. Rózsalekvárral, erdei gyümölcs öntettel, vagy juharsziruppal is isteni! (Ha van minifánk formánk, akkor sütőben is ki lehet sütni, így kevésbé lesz olajos.) Jó étvágyat!

« Fahéjas aszaltszilva krém Régi kedvencek újratöltve: Almás püspökkenyér »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!