csőben sült spárga bébispenóttal
2011. május 26. A malac nem ebéd
tovább a teljes receptért »
a spárga szezon valóban tombol, kb három naponta spárgát eszünk. szerintem amúgy a spárga legjobb csak úgy magában, egy kis olvasztott vajjal nyakon öntve, esetleg hollandi mártással, de mindent meg lehet unni. mármint nem enni, hanem főzni! :)
hozzávalók két-három személynek:
- kb fél kiló spárga (lehet fehér is, zöld is, akár vegyesen)
- két marék bébispenót
- margarin
- kb 3 deci tej
- liszt
- zsemlemorzsa
- bármilyen keményebb sajt
- fűszerek: só, cukor, bors, szerecsendió
az elkészítés első fele kísértetiesen hasonlít erre. a spárga tisztítását és főzését ugyanígy csináld. és a besamelt is, csak itt többre van szükség.
amikor ezekkel mind végeztünk, kikenünk margarinnal egy tűzálló tálat. szórunk bele zsemlemorzsát, megforgatjuk, rázogatjuk, hogy mindenhova odatapadjon. belefektetjük a spárgákat, ügyelve arra, hogy ne egy irányba álljon az összes feje, hanem mondjuk felváltva. őrlünk rá egy kis borsot és rászórjuk a bébispenótot.
rákanalazzuk a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal és lefedve betoljuk a sütőbe, 170 fokra, úgy 20 percre. 20 perc után levesszük az edény fedelét/az alufóliát, és addig sütjük, amíg a teteje szépre nem sül.
« Bazsalikomos penne paradicsomszószban | Kerekezés és egyebek » |
|
|