Fekete szezámmagos szórt tönköly cipó recept vegetáriánus

Fekete szezámmagos szórt tönköly cipó

2014. november 20. BioBrigi 

Fekete szezámmagos szórt tönköly cipó
tovább a teljes receptért  »
Fekete szezámmaggal valahogy ritkán találkozik az ember a boltokban, pedig nagyon magas kalcium tartalmú növény, érdemes fogyasztani. A napokban azonban a Sp@r-ban egészen olcsón találtam. Hozzávalók: 50 dkg tk tönkölybúza liszt 10 dkg finomliszt 360 ml víz 1 ek burgonyapehely (opcionális) 1 ek fekete szezámmag a tésztába 1 ek a tetejére megszórni 2 dkg élesztő 1 tk só 1 kk méz fekete szezámmag Az összetevőket megdagasztatjuk a kenyérsütő üstjében, vagy pedig a száraz hozzávalókat elkeverjük, azután beleöntjük a többit is, és alaposan eldolgozzuk, míg ruganyos tésztát nem kapunk. Formázzuk, zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük vízzel, bevágjuk, majd megszórjuk a fekete szezámmaggal. 45-50 percig hűvösebb helyen kelesztjük, majd közepes lángon egy óra alatt sütjük meg.

« Vörösboros szejtánpörkölt nokedlivel Karfiolkrém »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!