Szendvics zsömle recept vegetáriánus

Szendvics zsömle

2015. május 7. BioBrigi 

Szendvics zsömle
tovább a teljes receptért  »
A férj reggeli szendvicseihez kell a változatosság. Nem lehet mindig "pain panasz", császárzsömle, vagy kis betyár. Hozzávalók: 40 dkg tk liszt 20 dkg finomliszt 1 közepes főtt burgonya 250-300 ml növényi tej 80 ml oliva olaj 1,5 dkg élesztő 1 kk méz 1 tk só lenmag, szezámmag, napraforgómag ízlés szerint A legegyszerűbb a kenyérsütőgéppel megdagasztatni, de ha nincs, az élesztőt 1 dl mézes tejben felfuttatjuk, majd a száraz összetevőkhöz keverjük. Hozzágyúrjuk a krumplit, az olivaolajat, majd a végén annyi folyadékot, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A burgonya miatt nem lehet a folyadékot pontosan megmondani, mert attól függ, mekkora és vizesebb-e. Úgyis látni, mikor gyúrjuk, hogy nem ragacsos, hanem amikor benyomod, visszarúg, de nem keményen. Formázzuk, megkenjük kevés vízzel, bevágjuk a tetejét, megszórjuk szezámmaggal, zsírpapírra tesszük, 30-40 percet kelesztjük, ugyanennyit közepes hőfokon sütjük. Aztán kiülünk a rétre, és megesszük. :)

« Napfényes Fesztivál Karfiol csípős, lecsós mártásban »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!