Kókuszolajos-olívabogyós-fokhagymás kifli recept vegetáriánus

Kókuszolajos-olívabogyós-fokhagymás kifli

2013. július 4. Mindennapi ételeink 

Kókuszolajos-olívabogyós-fokhagymás kifli
tovább a teljes receptért  »
Nagyon-nagyon finom kifli, érdemes a meleg ellenére bekapcsolni a sütőt és otthon kiflit sütni. :-)  Hozzávalók- kb. 8 db kiflihez : 20 dkg finomliszt 25 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl víz 2 tk. méz 2,5 dkg élesztő (vagy félcsomag porélesztő) 0,75 dl olvasztott kókuszolaj 3-4 tk. só 10 dkg fekete olívabogyó 4-5 gerezd fokhagyma -- 1 dl forró víz 1 tk. szódabikarbóna kb. 8 dkg szezámmag -- 1 fej fokhagyma kb. 1 dl 100% extra szűz olívaolaj  Elkészítés: A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a t, az olvasztott kókuszolajat. A vizet meglangyosítjuk, beletesszük a mézet, és letakarva ebben felfuttatjuk az élesztőt. Beleöntjük a lisztbe, és hozzáadjuk az apró darabokra vágott olívabogyókat, illetve a 4-5 gerezd szétnyomott fokhagymát.   1 órán át kelesztjük, majd lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és 8 egyenlő cikket vágva feltekerjük. Majd a forró vízben szódabikarbónát keverünk el, és ezzel kenjük meg a kifliket, melyeket ezt követően tálcára szórt szezámmagban is meghempergetünk. Még a (sütőpapírral bélelt) tepsiben is pihentetjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20 percig sütjük, eközben elkészítjük a fokhagymás olajat: az olajat egy magas falú edénybe öntjük, hozzáadjuk a megpucolt fokhagymákat, és összebotmixerezzük. 20-25 perc elteltével kivesszük a kifliket, ezzel az olajos-fokhagymás kencével lekenjük, és visszatesszük sülni, még kb. 10 percet. Az illata és az íze is zseniális. :) TIPP: Amennyiben kisebbekre formázzuk, rágcsálnivalónak is finom. /­­ Az olívabogyót kihagyhatjuk. 

« Töltött cukkini virág Mákos tészta - muffin »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!