Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica recept vegetáriánus

Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica

2013. szeptember 2. Mindennapi ételeink 

Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica
tovább a teljes receptért  »
Amíg még lehet, fogyasszunk kukoricát is. Nálunk még nagyon szépeket lehet kapni a közeli piacon, egyik nap férjem lepett meg vele, így alufóliában sült, fűszeres-kókuszolajos kukoricát készítettem.  Hozzávalók: 6 cső kukorica 6-8 tk. kókuszzsír 1-1 arányban, ízlés szerint kakukkfű, fokhagymagranulátum, borspótló (vagy borsikafű) 2-3 tk. Himalaya só Elkészítés: A kukoricákat megmossuk, megtisztítjuk és a csövek végeit levágjuk. Egy tálban a kókuszzsírt összekeverjük a val, kakukkfűvel, borspótlóval, fokhagymaporral, és bekenjük a kukoricákat - alufóliára fektetve - kb. 1-1,5 teáskanálnyi fűszerzsírral. Feltekerjük az alufóliákat, és 250 fokon 1 óra alatt kisütjük. Félidőben forgassuk a kukoricákat. Illatos, omlós, finom kukoricát kapunk így is. :) TIPP: a hozzánk hasonló nagyon elvetemültek süthetnek hozzá lilahagymát (kókuszolajjal kikent tepsibe egy lilahagymát karikázzunk fel és 150 fokon süssük ki), sőt, meg is locsolhatják fokhagymás-növényi tejföllel, akár a lángost .

« Vegán Sztroganov A "legédesebb" bejegyzés :-) »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!