Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica
2013. szeptember 2. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Amíg még lehet, fogyasszunk kukoricát is. Nálunk még nagyon szépeket lehet kapni a közeli piacon, egyik nap férjem lepett meg vele, így alufóliában sült, fűszeres-kókuszolajos kukoricát készítettem. Hozzávalók: 6 cső kukorica 6-8 tk. kókuszzsír 1-1 arányban, ízlés szerint kakukkfű, fokhagymagranulátum, borspótló (vagy borsikafű) 2-3 tk. Himalaya só Elkészítés: A kukoricákat megmossuk, megtisztítjuk és a csövek végeit levágjuk. Egy tálban a kókuszzsírt összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, borspótlóval, fokhagymaporral, és bekenjük a kukoricákat - alufóliára fektetve - kb. 1-1,5 teáskanálnyi fűszerzsírral. Feltekerjük az alufóliákat, és 250 fokon 1 óra alatt kisütjük. Félidőben forgassuk a kukoricákat. Illatos, omlós, finom kukoricát kapunk így is. :) TIPP: a hozzánk hasonló nagyon elvetemültek süthetnek hozzá lilahagymát (kókuszolajjal kikent tepsibe egy lilahagymát karikázzunk fel és 150 fokon süssük ki), sőt, meg is locsolhatják fokhagymás-növényi tejföllel, akár a lángost .
« Vegán Sztroganov | A "legédesebb" bejegyzés :-) » |
|
|