Spenótos Gödöle
2013. március 24. Fittanyuka Blog 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
    Ezt a receptet már rögtön ajánlom is a húsvéti ünnepi asztalra. Egyszerűségében a nagyszerűsége. Fogyasztható zöld salátával, de köretként is megállja a helyét, hidegen,-melegen egyaránt. Kukorica darából készül, tehát gluténmentes fogás. Az eredeti recept krumplit is tesz bele, de ez élettanilag nem igazán előnyös, így könnyebben emészthető, könnyebb fogás.  Hozzávalók: 4 fő részére  250 g kukorica dara 250 g friss spenót 2 cikk fokhagyma 1-2 kk himalaya só 1 evőkanál kókusz olaj   A kukoricát háromszoros mennyiségű vízben 1 kk sóval, állandó keverés mellett puhára főzzük.  A megtisztított spenót leveleket, 1 evőkanál kókusz olajon, sóval, megfonnyasztjuk, bele préseljük a 2 cikk fokhagymát. A spenótot összekeverjük a főtt kukorica darával. Egy tűzálló tálat kikenünk kevés olajjal és egy evőkanál segítségével tojásdad alakú  galuskákat szaggatunk. Előmelegített sütőben 150 C fokon 20 percig sütjük.  Tavaszi zöldekkel tálaltam: ruccola, medvehagyma vagy lehet galambsaláta, jégsaláta, stb.   Fittanyuka   
| « Húsvéti Receptajánló | Tavaszváró töltött gomba kurkumás barnarizzsel » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
