Hajdinás lepényke
2017. július 31. Éltető ételek
tovább a teljes receptért »
Ezt a finomságot szintén a Zöldház Bio Panzióban ettük, bár ehhez hasonlót én is készítettem már. Alma helyett más gyümölccsel is elkészíthetjük, pl. banánnal, sárgabarackkal vagy szilvával. Amennyiben a tojást el szeretnéd hagyni belőle, akkor fél banánt tegyél bele. Hozzávalók: - 15 dkg hajdinaliszt - 1 bio vagy házi tojás - 2-3 dl víz - csipet só - késhegynyi sütőpor - 15-20 dkg alma nagylyukú reszelőn lereszelve - fahéj, vaníliapor - kókuszolaj Elkészítése: - A reszelt almához keverjünk hozzá minden alapanyagot. A vizet csak lassan adjuk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. - Egy kerámia serpenyőbe tegyünk egy kevéske kókuszolajat, majd evőkanállal tegyük bele a lepénykéket és süssük készre.
« a rohanós reggelek sztárja | Töltött paprika húsmentesen » |
|
|