Almás zabfelfújt
2017. július 17. Éltető ételek
tovább a teljes receptért »
A zab jótékony hatásairól ódákat lehet zengeni, például itt is írtam róla. Almával párosítva meg maga a tökély :D Persze szezonálisan készítheted körtével vagy akár sárgabarackkal is. Ez a fantasztikus étel szintén a Zöldház Bio Panzió ajánlata. Ha a nyaralásod alatt ehhez hasonló egészséges finomságokat szeretnél enni, akkor ez a szállás neked való. :) Hozzávalók: - 1 csésze aprószemű zabpehely - 5 dkg mazsola - 5 dkg apróra tört dió - 1-2 evőkanál napraforgómag, szezámmag vegyesen - 1/2 mokkáskanál vaníliapor - 0,5 kg alma reszelve (nagylyukú reszelőn) - 0,5 l. rizstej (vagy más növényi tej) - ha szeretnéd: 1-2 evőkanál kókuszreszelék, porrá darált kesudió - vaj/kókuszolaj Elkészítése: - A zabpelyhet öntsd le a tejjel, és kb. 30 percig hagyd ázni. - Keverj hozzá minden hozzávalót. - Egy jénait vagy egy tepsit vajazd ki, és simítsd vele a finomságot. Ne legyen 3-4 vm-nél vastagabb. - Előmelegített (160-170 fok) sütőben, mintegy 30 perc alatt süsd meg.
« A jóga segít, hogy másképpen lásd a világot | Vörösboros vegán bolognese » |
|
|