Köles-zablisztes kréker
2015. február 3. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
     Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt enyhén kesernyés íze van, de ami "keserű a szájnak, gyógyír a májnak", tartja a mondás, szóval így alig bírtuk abbahagyni. :-)    Hozzávalók:  20 dkg kölesliszt 20 dkg zabpehelyliszt  20 dkg teljes őrlésű liszt kb. 1 dl olívaolaj  kb. 1-2 dl víz himalaya só - ízlés szerint lenmag, szezámmag, - ízlés szerint 1 tk. foszfátmentes sütőpor  -- 3-4 ek. olívaolaj kurkuma, 3-4 gerezd fokhagyma  Elkészítés:   A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a magvakat, az olajat, és fokozatosan a vizet. Amikor jól nyújtható tészta lesz, lisztezett tepsin kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd azokat rombusz alakú kisebb részekre, majd kurkumás, áttört fokhagymás olajjal megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.          
| « Datolyás zabkeksz - cukor nélkül | Mit esznek a vegetáriánusok és mit a vegánok? » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
