Lassi - emésztést segítő ájurvédikus joghurtital
2018. augusztus 5. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
A lassi (indiai joghurtital) íróból vagy hígított joghurtól készült ital, amely fantasztikus hatással van a testedre és az elmédre is. Segít friss energiákkal feltölteni a szervezeted és egy forró nyári napon hűsítőleg hat. Az ájurvéda ajánlja, hogy az étkezések után fogyassz lassit mert ez nagyon jól segíti az emésztést. Ez a lassi recept nagyon könnyen elkészíthető, nagyon ízletes is és garantálom, hogy minden rokonod, barátod hálás lesz érte:). Ez a recept minden ájurvédikus testtípus számára ideális, de elsődlegesen a pitta-t tartja egyensúlyban a szervezetben. A joghurt mixelése segíti feléleszteni az agni-t, azaz az emésztésed tüzét . Hozzávalók 2 csésze víz 1/2 csésze joghurt 2 ek nádcukor 1 csepp rózsavíz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Az alapanyagokat alaposan keverd össze :) Erre én egy kézimixert szoktam használni, de a turmixgép is ideális lehet. felhasznált szakirodalom: dr. Vasant Lad és Usha Lad Ájurvéda szakácskönyve
« Teszt: Anjuna Ice Pops (videó) | Fűszeres sült padlizsán - indiai subji (szabdzsi) » |
|
|