“Lehetetlen étel”… ami finom – avagy fokhagymás mákfőzelék recept vegetáriánus

“Lehetetlen étel”… ami finom – avagy fokhagymás mákfőzelék

2015. április 15. Fitt Nők 

“Lehetetlen étel”… ami finom – avagy fokhagymás mákfőzelék
tovább a teljes receptért  »
Furcsán hangzik ez az ételpárosítás, de sokszor a legidegenebbnek vélt dolgokból születnek a legfinomabb ízcsodák. Mákos dolgokat általában édesen fogyasztunk, a sós változatra csak kevesen vállalkoznak. Trencsényi Tibor ezzel a különleges ételkölteménnyel lepett meg minket. Elkészítés: A megtisztított és karikákra vágott répát megfőzzük zöldségkockával ízesített lében (Na-glutamát mentes!), hozzáadjuk a mákot is. Míg fő, közben elkészítjük a rántást: kis olajon lisztet pirítunk, fokhagymával, köménnyel ízesítjük, majd a rántást a léhez adjuk. Összeforraljuk, és már kóstolhatjuk is. A mákot a főzelékbe szórhatod egészben és őrölten is. Fenti változatban nem őrölve szerepel, ízlés kérdése. Köszönjük a receptet, Tibor! Készítsétek el Ti is, és írjátok meg véleményeteket!

« Mi legyen a kamrában - vásárlási kisokos  10+1 legfinomabb vegán salátaöntet »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!