Mézes almás pite (vegán)
2012. november 2. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Ez a piterecept úgy alakult, hogy elfogyott itthon a nyírfacukor (nov. 1-én), mézünk pedig volt itthon, így azzal pótoltam. Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 25 dkg teljes kiőrlésű liszt 1 ek. foszfátmentes sütőpor 0,75 dl extra szűz olívaolaj 5 dkg nyírfacukor 5 dkg méz kb. 1,5 dl víz -- 1 kg alma 2 tk. szegfűszeg -- 2 marék dió Elkészítés: A lisztet, a nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük az olajat, mézet és beleöntjük. Majd vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük a tölteléket: 1 kg almát meghámozunk, lereszelünk. Szegfűszeggel elkeverjük és megpároljuk. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk és belesimítjuk a tészta felét, erre rátesszük a kihűlt almás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Olajjal lekenjük és reszelt dióval megszórjuk. Közepes lángon (160-170 fok), kb. 30 perc alatt kisütjük.
« Retekleves (vegán) | Őszi ízek- tudatos táplálkozás » |
|
|