

Uborka raita (joghurtos uborkasaláta kicsit másképpen)
2015. június 24. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
Az uborka néhány hete megjelent a piacon és már írtam is egy bejegyzést a jótékony hatásairól (itt olvashatod). Indiában többek között salátát készítenek belőle. Az egyik ilyen közkedvelt uborkából készült salátaféle az uborka raita. A raita indiai nyers zöldségsaláta, amely egy-két zöldségféléből és enyhén fűszeres krémes joghurtöntetből áll. Ez az indiai saláta nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon jól kiegészíti a fűszeres főfogásokat. Kifejezetten üdítő, frissítő hatású a nagy nyári melegben hűti a testet. Hozzávalók: - 2-3 uborka - 3 dl joghurt - 1,5 kk só - 1 kk őrölt római kömény - őrölt feketebors (ízlés szerint) - csipet asafoetida - elhagyható Az uborkát reszeld le és keverd el egy csipet sóval majd fél órán át hagyd állni. Utána nyomkodd ki az uborka levét és add hozzá a joghurtot és a fűszereket. Alaposan keverd össze és hagyd állni egy kicsit. Lehetőleg vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)
« Nyers spenót püré kölesgombóckákkal | Termések a balkonon :) » |
|
|