Alábundázat:) téli finomságok Spenótos pakora édes-sima burgonyapürével
2018. január 27. Eszemiszom – Jóga Magazin
tovább a teljes receptért »
Alábundázat:) téli finomságok
Spenótos pakora édes-sima burgonyapürével
Hozzávalók 2 személyre:
200 gr spenót
1 nagy répa
1 közepes fej édesburgonya
1 kisebb fej fehér krumpli
1,5 pohárnyi besan, vagy csicseriborsóliszt
fűszerek: só, bors, kömény, őrölt koriander, chili, garam masala
A spenótleveleket jó alaposan meg kell mosni. Leszedni a szárukat, a szálas részeket. Összevágom apróra. Összekeverem a leszerelt répával, sózom, borsozom. Külön tálban összekeverem a besant a többi fűszerrel, abba is mehet kicsi só ízlés szerint. Vízzel a ragacsos, kissé folyós tésztát higítok belőle és összekeverem a zöldségekkel.
Közben a krumplikat felteszem sós vízben főni. Ha megfőttek, miután leöntöm a levét, egyszerűen szétnyomom őket krumplinyomóval pürének. Díszítésnek mehet rá koriander vagy petrezselyem zöldje.
A zöldsgéges masszát kanállal jó forrón sistergő olajba szaggatom és kisütöm. Ennyi.
Nagyon laktató!
Ebben a formátumban tökéletes ebédre, vacsorára is. Ha könnyíteni szeretnénk, akkor lehet hozzá sima joghurtos mártást enni.
« édesburgonyás pogácsa | Hogyan tartsd Magad melegen a téli időszakban » |
|
|