Burgonyás tönkölykenyér
2012. május 23. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. :-) A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most a burgonya miatt sokáig puha volt. :-) Hozzávalók: 1,5 bögre tönkölyliszt 0,5 bögre teljes kiőrlésű liszt 1 bögre durumliszt 1 bögre finomliszt 2 közepes burgonya 1 bögre víz 3 dkg élesztő 1 ek. méz só Elkészítés: Hagyományos módon kevés langyos-mézes vízben az élesztőt felfuttatjuk. A burgonyát héjában megfőzzük és kihűtjük, meghámozzuk, összetörjük. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a burgonyát, a felfutott élesztőt és a vizet. 5-10 percig dagasztógéppel bedagasztjuk. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd olajozott, lisztezett formába tesszük, és még 30 percig kelesztjük. Vízzel megkenjük. A sütőt a legalacsonyabb fokára állítva betesszük újabb 20 percig kelni, majd közepes lángon 40-50 perc alatt kisütjük.
« Tzatziki | Lencse és spenót » |
|
|