Burgonyás tönkölykenyér recept vegetáriánus

Burgonyás tönkölykenyér

2012. május 23. Mindennapi ételeink 

Burgonyás tönkölykenyér
tovább a teljes receptért  »
Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. :-) A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most a burgonya miatt sokáig puha volt. :-) Hozzávalók: 1,5 bögre tönkölyliszt 0,5 bögre teljes kiőrlésű liszt 1 bögre durumliszt 1 bögre finomliszt 2 közepes burgonya 1 bögre víz 3 dkg élesztő 1 ek. méz só Elkészítés: Hagyományos módon kevés langyos-mézes vízben az élesztőt felfuttatjuk.  A burgonyát héjában megfőzzük és kihűtjük, meghámozzuk, összetörjük. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a burgonyát, a felfutott élesztőt és a vizet. 5-10 percig dagasztógéppel bedagasztjuk. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd olajozott, lisztezett formába tesszük, és még 30 percig kelesztjük. Vízzel megkenjük. A sütőt a legalacsonyabb fokára állítva betesszük újabb 20 percig kelni, majd közepes lángon 40-50 perc alatt kisütjük.

« Tzatziki Lencse és spenót »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!