Ciabatta teljes kiőrlésű lisztből recept vegetáriánus

Ciabatta teljes kiőrlésű lisztből

2013. május 26. Vegetáriánus receptek 

Ciabatta teljes kiőrlésű lisztből A ciabatta recept régóta nálunk van már, sütöttük is többször, de mióta szinte teljesen átálltunk teljes kiőrlésű lisztre sosem sikerült igazán jól. El kellett kezdeni játszani a recepttel, megrágni egy pár keményebbre, szárazabbra sikerült változatot, de megérte. Most megvan, jó lett!

Hozzávalók (zárójelben az eredeti mennyiség):
- 450 g teljes kiőrlésű liszt (7,5 dl BL80-as liszt)
- 4 dl víz (3,5 dl)
- ½ tk szárított élesztő (¼ tk)
- ½ tk oregánó
- 1,5 tk só

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, hogy levegős legyen. Hozzákeverjük a vizet is, majd az egészet eldolgozzuk, míg érdekes, nyúlós állaga nem lesz. (Ne várjunk tőle kenyértészta állagot!)
Minimum 12 órán keresztül lefedve kelesztjük. Kelesztés után újra átkeverjük, majd olajozott sütőpapírra kis 6-8 kis „lepénykét” formázunk. Még egy órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt 250°C-on készre sütjük.

Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Nyár eleji teljes őrlésű rétes Meggyes - Márvány Muffin »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!