Citromfüves meggyzselé hajdinával recept vegetáriánus

Citromfüves meggyzselé hajdinával

2011. december 2. BioVilág 

Citromfüves meggyzselé hajdinával
tovább a teljes receptért  »
Finom hűsítő nasi nyárra és ráadásul villámgyorsan készen van. :-) Bármilyen gyümölcsből készíthető, de most éppen meggyet vettünk hétvégén a piacon.  Hozzávalók: 4 maréknyi meggy 2 maréknyi hajdina 4 tk agar pehely 3 ek rizsszirup fahéj, citromlé, citromfű 1. A hajdinát bő vízben főzzük meg, majd töltsük tálkákba. 2. A meggyet magvalás után tegyük fel főni. Ízesítsük fahéjjal, frissen facsart citromlével, rizssziruppal. Mikor már majdnem készen van, dobjunk hozzá 5-6 levél friss citromfű levelet. 3. Legvégül az agar pelyhet adjuk hozzá és hagyjuk jól felforrni, hogy a pelyhecskék teljesen olvadjanak fel. (Ettől lesz zselé állaga) 4. A forró meggy szószt öntsük a hajdinára, és a tálkákat néhány órára rakjuk hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen. Ildi :-) 2010. július

« Ezekre nagyon kell figyelnie a vegetáriánusoknak Kókuszkocka tojás nélkül »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!