Ribizlis “joghurt” zselé
tovább a teljes receptért »
Nagyon régóta nem fogyasztok tejterméket, közel tíz éve egyáltalán nem és nem is hiányzik. Anno a tejtermékek közül a kedvencem a joghurt volt, akár gyümölcsösen is, habár ma már tudom, hogy a tejtermékeket gyümölccsel társítani nem szerencsés, mert összeerjednek a bélrendszerben. Ennél a desszertnél nem kell ettől tartani és mégis emlékeztet a gyümölcsös joghurtra, ugyanis a növényi tejeket, tejszíneket bátran társíthatjuk a gyümölcsökkel.
Gyorsan elkészül és bármilyen gyümölccsel készíthetjük. Vegán,-glutén és cukormentes desszert.
Hozzávalók: 2 főre
200 ml kókusztejszín
100 g ribizli
1 dl víz
0,5 evőkanál eritrit vagy ízlés szerint
1 teáskanál agar – agar ( növényi zselésítő)
- A vizet az agar-agarral feltesszük főni. Nem forraljuk, csak melegítjük, amíg a por fel nem oldódik és forráspont alá kerül. Hozzáadjuk az eritritet és a ribizli felét.
- A többi ribizlit megtisztítjuk és a tálaló tálunkba, poharunkba tesszük.
- A kókusztejszínt hozzákeverjük a ribizlis “zseléhez”, felforraljuk és utána a tálaló poharakba öntjük, hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, majd a hűtőben jól behűtjük.
« Csicseriborsós - cukkinis - sárgarépás FAL-NI (gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegán) | A Vegán Machete » |
|
|