Indiai kókuszos dhál
2022. szeptember 13. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek. Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem :) Hozzávalók: 1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt) 1/2 csésze kókuszreszelék 1/2 tk. só 2 ek. ghí vagy kókuszzsír 1/4 tk. fekete mustármag 2 kis szárított chili 1/2 tk. kurkuma csipet asafoetida ( hing) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Tegyél oda vizet forralni. A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb. 30-40 perc. Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt.Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki ( ehhez érdemes fedőt tenni rá:) Majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány percig főzd össze. Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal,quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod. Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit. Jó étvágyat kívánok:) szeretettel: Kati
« Padlizsán-édesburgonya torony | Telihold... » |
|
|