Kapros töksaláta - vegán
tovább a teljes receptért »
Régi családi recept, a nagymamám is sokszor főzte és az anyukám is gyakran készíti nyáron. Beteszi a hűtőbe, szuper köret valami mellé, de magában is tökéletes. Üdít és frissít a kánikulában.
Hozzávalók:
1 főzőtök vagy nagyobb cukkini
2 ek olaj
fél kk asafoetida (vagy fél hagyma)
1,5 kk pirospaprika
csipetnyi őrölt feketebors
1,5 kk só
1 ek apróra vágott friss kapor
2 ek ecet
1 ek cukor
Az elkészítése igen egyszerű. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kiszedjük. A tiszta tökhúlt legyaluljuk vagy durvára reszeljük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a fűszereket: az asafoetidát, a paprikát és a borsot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tököt, a sót és a kaprot. Jól összeforgatjuk és addig pároljuk, amíg a tök megpuhul. A végén bekeverjük az ecetet és a cukrot és még egy-két percig főzzük.
« Hamis húsleves: titkos összetevőtől lesz olyan, mint az igazi | Létrejött a törvénytervezet, betiltaná a kormány a szintetikus húsalternatívákat » |
|
|