 
    
	
  Kapros töksaláta - vegán
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  Régi családi recept, a nagymamám is sokszor főzte és az anyukám is gyakran készíti nyáron. Beteszi a hűtőbe, szuper köret valami mellé, de magában is tökéletes. Üdít és frissít a kánikulában.
Hozzávalók: 
1 főzőtök vagy nagyobb cukkini
2 ek olaj
fél kk asafoetida (vagy fél hagyma)
1,5 kk pirospaprika
csipetnyi őrölt feketebors
1,5 kk só
1 ek apróra vágott friss kapor
2 ek ecet
1 ek cukor
Az elkészítése igen egyszerű. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kiszedjük. A tiszta tökhúlt legyaluljuk vagy durvára reszeljük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a fűszereket: az asafoetidát, a paprikát és a borsot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tököt, a sót és a kaprot. Jól összeforgatjuk és addig pároljuk, amíg a tök megpuhul. A végén bekeverjük az ecetet és a cukrot és még egy-két percig főzzük. 
  
| « Hamis húsleves: titkos összetevőtől lesz olyan, mint az igazi | Létrejött a törvénytervezet, betiltaná a kormány a szintetikus húsalternatívákat » | 
| 
 | 
 | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
