Kókuszkeksz
tovább a teljes receptért »
Már nem találom azt az angol oldalt, ahol véletlen rátaláltam erre a keksz receptre. Mindössze két hozzávalóval elkészíthető, a harmadik csak általam kiötlött plusz. Puha keksz lesz belőle, nem ropogós, viszont tömény kókuszos-banános finomság. Gluténmentes, vegán nasi.
A recept:
Hozzávalók:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 nagyobb, érettebb banán (képen látni, mennyire barnás már a héja, ennyire érett banán a jó!)
- 12 áfonyaszem (opcionális)
Elkészítés:
A kókuszreszeléket kimérjük egy keverőtálba, a banánokat villával összenyomkodjuk, majd a kókuszreszelékhez kavarjuk. Jól átdolgozzuk, ezután golyókat formálunk a kezeinkkel. Aprónyi kókuszzsírral kikenjük a formákat, vagy egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A golyókat a formákban vagy a tepsiben villával laposra nyomjuk. Kedvünk szerint a tetejére tehetünk egy-egy áfonyaszemet. Kb. 10-15 perc alatt megsül (180 fokon). 10 perc után érdemes ellenőrizni. Majd ha látjuk, kicsit aranybarnás a széle, elkészült. Az egész elkészítése így nem tart tovább, mint 20 perc.
Ha vendégek jelentkeznek be és kevés időt akarunk tölteni a süteménykészítéssel és otthon sincs sokminden a hűtőnkben/éléskamránkban, amit fel tudnánk használni, frappáns recept és megoldás ez a keksz!
« RollinWild | Nyári frissítő egészségesen » |
|
|