Vegán, "vajas"-meggyes keksz recept vegetáriánus

Vegán, "vajas"-meggyes keksz

2015. október 21. Mindennapi ételeink 

Vegán, "vajas"-meggyes keksz
tovább a teljes receptért  »
Hozzávalók: 2,5 dl nyírfacukor 12,5 dl liszt 2 tk. vaníliás cukor 40 dkg kókuszzsír 1 citrom héja -- meggylekvár Elkészítés: A tészta hozzávalóit kimérjük, a citrom héját lereszeljük és mindezt összemorzsoljuk (a kókuszzsír legyen szoba hőmérsékletű), majd alaposan összedolgozzuk.  Ezután kb. 4 cm átmérőjű hengereket formázunk belőle és letakarva hűtőbe tesszük. (Mélyhűtőbe téve eláll sokáig, bármikor előkapható). majd lisztezett felületre rakva a tetején a közepét hosszanti irányba kissé bemélyesztjük (van ilyen magyar szó? - kérdezi egy nyelvész....) -így lesz szív alakú a kekszünk, ez a rész opcionális-, majd fél centis köröket (szíveket) vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük (a széleit szabadon hagyva) sűrű meggylekvárral, és egy kevés maradék tésztát rá is morzsolhatunk. (Én mandulaforgácsot is szoktam a lekvárra tenni). 180 fokon 15 perc alatt kisütjük.  

« Krumplipüré extra Rizses lecsó, sütőben sütve »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!