Kókuszos mandulagolyók (több változatban)
2016. november 21. Gitta nyersétel blogja
tovább a teljes receptért »
A kókuszos mandulatej készítésénél visszamaradó pépet sokféleképpen fel lehet használni. Az egyik, talán legegyszerűbb módja a Raffaelló golyó készítése. Mandulás-kakaós kókuszgolyóAz alapanyagunk morzsolódó, kicsit száraz, emiatt kókuszolajat vagy kókuszkrémet kell hozzátenni, a másik összetevő az édesítést szolgálja, agave szirup, vagy méz (ahogy tetszik), de mindenképpen valamilyen folyékony édesítőszer legyen, ugyanis itt nagyon fontos a "ragasztás", amit egy kristályos, száraz édesítőszer nem tud produkálni. A datolyát is nagyon szeretjük, csak itt most a színe miatt nem jöhet szóba. (maradjon csak szép fehér az a golyó) Raffaello golyó (no meg nem Raffaello, ami hátrébb van, csokis) Hozzávalók: 15 dkg kókusz-mandula pép (ami a tej készítésénél visszamarad) 1-2 evőkanál kókuszolaj (enélkül túl száraz lenne a massza) 2 evőkanál folyékony édesítőszer (valamilyen szirup vagy méz) kókuszreszelék egy mokkáskanál fahéj egy-egy szem mandula a golyók közepébe (vagy kakaópor, ha többféle golyót készítünk...) Szép sorban... A magpépet, kókuszolajat, és az édesítőszert jól összedolgozzuk. Fahéjjal ízesíthetjük. Kis golyókat formázunk, a közepére rakhatunk egy-egy szem mandulát. A golyók első harmadát meghempergetjük a kókuszreszelékben. A golyók második harmadát kakaóporba forgatjuk. A megmaradt kakaóport a maradék masszához adjuk, és a kakaós kókuszgolyókat ismét kókuszreszelékbe forgatjuk.
« Töltött rántott szejtán kétféle töltelékkel | Táplálj helyesen, édesanyám! (6. rész) » |
|
|