Lisztmentes magvas kréker
tovább a teljes receptért »
Egy olyan sós kréker receptjét osztom meg veletek amely abszolut lisztmentes, alacsony szénhidráttartalmú, hiszen csupán magvakból készül, így ropogós, megunhatatlan.
50-70 dkg készen:
Hozzávalók:
200g nem zsírtalanított mandulaliszt
100 g szezámmag+2 evőkanál chia mag
4evőkanál napraforgó mag
2 evőkanál fekete szezámmag
2 evőkanál lenmag
2 kiskanál parajdi só
6 evőkanál kókuszszír
100-150 g rizstej vagy mandulatej
Az összetevőket alaposan összekavarjuk, átgyúrjuk, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá. A masszának jól gyúrhatónak kell lennie. Kettő sütőpapír között kinyújtjuk és kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 15 percig sütjük.
100 g (kb.13-15 db) tápanyagtartalma:
Fehérje: 18g
Zsír: 43 g
Szénhidrát: 12 g
Kcal: 490
« Miért nemcsak kellemetlen, hanem egészségtelen is a húsos vágódeszkát használni vegánként | Vegán ételeket követel a kórházakba az Amerikai Orvosszövetség » |
|
|