Rebarbara-meggy dzsem
2012. május 20. Vegetáriánus receptek 
Közeleg a szezon, ürítjük a fagyasztót. Maradék gyümölcsökből lekvár készül. Kb. 1,5 kg rebarbara és ugyanennyi meggy volt az alapanyag, valamint 80 dkg cukor. A meggyet kimagoztuk és összefőztük a rebarbarával, de épp csak addig, amíg a rebarbara száljaira nem esett. (Volt benne egy-két éretlenebb darab, azt kivettük.) Ezután ment bele a cukor, újra felfőztük, majd üvegekbe tettük. Nagyon finom lett az édesből ki-ki bújó savanykás meggydarabokkal.
Bliszkó Viktor
| « Fejes saláta almával | Vegán, tönköly mákos pite » |
|
|
Receptek
Hírek
Éttermek
Blogok
Katalógus
Kedvencek
Kapcsolat





Szerintünk ez is ízleni fog
Legfrissebbek ugyaninnen

