Vöröslencsés-kapros bulgur-fasírt
2012. november 13. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Hajnali fotó...sajnos a minőségén látszik is.... Hozzávalók: 20 dkg bulgur kb. 1/2 l víz 15 dkg vöröslencse 1 kápia paprika 2 nagy fej vöröshagyma 10 dkg tökmag 2 ek. sörélesztőpehely 6 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor 3 tk. só 1 szelet rozskenyér Elkészítés: A kenyeret beáztatjuk. A lenmagpelyhet szintén beáztatjuk. A bulgurt és a vöröslencsét (külön-külön) megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. A tökmagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, majd kávédarálón ledaráljuk. Ezután egy nagy tálban mindent összekeverünk: a megfőtt bulgurt és vöröslencsét, a megdarált magokat, a párolt hagymát, fokhagymát, a lenmagpelyhet, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, a felaprított kápia paprikát és sót. Végük apróra vágott kaporral ízesítjük. Olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (egyszer megforgatjuk).
« Répás-krumplis káposztafőzelék | Ízek, imák, India - lapozz bele az új könyvembe » |
|
|