 
    
	
  Currys-zöldborsós rizs
2012. augusztus 1. Vegetáriánus receptek 
 Hozzávalók:
  
  Hozzávalók:
 
- 1 ek olaj
 
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
 
- 1 babérlevél
 
- 5 szem szegfűszeg
 
- 1 bögre rizs
 
- 1 tk só
 
- 1 tk curry
 
- 2 bögre víz
 
- 2 tk citromlé
 
- 1 bögre borsó 
 
 
A gyömbért kis kockákra vágjuk. Ha fagyasztott borsót használunk, hideg vízben olvasszuk ki és csepegtessük le.
 
Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a gyömbért. Ha már a gyömbér aranybarnára sült, levesszük a tűzről, beletesszük a szegfűszeget és a babérlevelet, ezekkel is pirítjuk néhány másodpercig. Ha ezen a ponton teszünk bele egy leheletnyi borsot és/vagy chilit, az nem rontja ám el!
 
Hozzáadjuk a rizst, majd lassú tűzön meg-megkevergetve pirítgatni kezdjük. Eközben felforraljuk a vizet. A rizshez hozzáadjuk a curryt, átforgatjuk, majd nagyon óvatosan (!) felöntjük a forró vízzel, hozzáadjuk a citromlevet és a sót, majd óvatosan megverjük.
 
Ha friss borsót használunk, akkor már a felöntés után hozzáadhatjuk, de ha mirelitet, akkor elég kb. a párolási szakasz felénél beletenni.
 
20-25 perc alatt készre pároljuk, csatnival kínáljuk.
 
 
Bliszkó Viktor   
| « Nyári sali | Bazsalikomos zöldségleves (vegán) » | 
| 
 | 
 | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
