Aszalt alma kekszek
2014. október 10. Szelíd életmódváltók
tovább a teljes receptért »
Almaszezon van, mikor máskor, ha nem most!
Az almakekszek története egyszerű – almalevet préseltünk és sok-sok almapép maradt. Ehhez hozzátartozik, hogy rendes voltam és előtte megpucoltam és kimagoztam az almát.
Hozzávalók:
almapüré vagy almapép
fahéj
citromlé
kókuszreszelék
finomabb, apróbb zabpehely
méz vagy más édesítőszer
Elkészítés: az összes hozzávalót összekeverni az almapéppel és először golyókat formálni, majd összenyomni. Így kevesebb lesz az aszalási idő. Aztán jön az aszalás – aszalógépben, kanállal kitámasztott sütőben, kandallópárkányon, ki hol.
Szeretettel és akcentussal,
Rita Bakradze
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = //connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, script, facebook-jssdk));
« Kelt tészta tej- és tojásmentesen | GOMBÁS TEJSZÍNES MÁRTÁS » |
|
|