Vegán karfiolkrémleves
2014. szeptember 29. Szelíd életmódváltók
tovább a teljes receptért »
Mióta új szelek járnak az étkezési szokásainkban, nagyon megbarátkoztunk a krémlevesekkel. A fő kérdés az elején az volt, hogy a tejszínt mivel helyettesítsem, de mikor a szójatejszínes és zabtejszínes verzió nagyobb sikert aratott, mint az eredeti tejszínes recept, megnyugodtam. A kisfiam kedvence volt eredetileg, aztán szépen az egész család rákapott.
Először egy póréhagyma krémlevest próbáltam az új recepttel, aztán lett sütőtökös és karfiolos változat.
Most a karfiolkrémleves receptjét és fotóit hoztam, de szabadon váltogathatók az alapanyagok, szinte lehetetlen mellényúlni, mindenhogy finom lesz!
A lényeg a sok finom, friss zöldség.
A karfiolkrémleves változathoz a hozzávalók:
1 kisebb karfiol 6-7 rózsára bontva
2 szál sárgarépa
1 közepes szem burgonya
ízlés szerint 1 szál vastag póréhagyma
1 bio zöldségleves kocka só nélkül
ízlés szerint só, bors, fűszerek
3 ek barna nádcukor, nem finomított
3 ek zabtejszín (helyettesíthető szójatejszínnel vagy akármilyen magtejjel is)
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Az egészet betesszük egy kedvenc lábosba annyi vízzel, hogy épp elfedje a zöldségeket, fűszerezzük és főzni kezdjük. Kb. 20 perc alatt puhára fő, ekkor hozzákeverjük a zabtejszínt, és még 2 percig hagyjuk főni. Utána pár percet pihentetjük, majd a botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lett, teszünk hozzá vizet.
Krémes, édeskés-sós, friss zöldség és nyár ízű csodákat lehet így készíteni.
Nekünk eddig mindegyik bejött.
Az élvezeteken felül az is érdekes, hogy mi mindenre jó egy ilyen leves.
A karfiol:
C és B vitaminokban gazdag, azaz erősíti az immunrendszert és az idegrendszer megfelelő működését segíti, de tartalmaz káliumot, mangánt, magnéziumot, kálciumot, valamint rezet, folsavat és szelént. Tehát többek közt a salaktalanítást és a vérnyomás normalizálását is támogatjuk, és nem utolsósorban a szép bőr és egészséges haj megőrzésében is segít a friss karfiol rendszeres fogyasztása.
Jó étvágyat és jó egészséget hozzá!
Szeretettel:
Kollár Andi
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = //connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, script, facebook-jssdk));
« Természetesen szeretem ... | "Trüfli" » |
|
|