Csokis levendulakeksz
2014. augusztus 22. Szelíd életmódváltók
tovább a teljes receptért »
Valami édeset kérek, de azt nagyon! Itthon meg csupa paradicsom van… hát így született a csokis levendulakeksz. Hol van ebben a logika? Ha már gasztrologika szóba került, aszalt kekszet nem érdemes kis adagban készíteni, árampazarlás. Nagy adagot egy fajtából meg képtelen vagyok elkészíteni, mert számos lehetőséget látok, és megragadom az alkalmat, hogy egyszerre több mindent kipróbáljak.
Hozzávalók
1 alma
1 banán
kis víz vagy maradék lé (szilvalevet használtam)
pár mentalevél
3 szál morzsolt levendula
1 tk méz agavé szirup (vagy más édesítő)
zabpehely
zabliszt
őrölt lenmag
napraforgómag
kakao por
mazsola
Elkészítés: Az almát, banánt, édesítőt, mentát és levendulát kis folyadékkel összeturmixolni. Egy tálban összekeverni a száraz összetevőket a gyümölcspürébe. A zab-mag arány teljesen tetszőleges. Ha könnyebbet szeretnénk, akkor több zabpehely vagy zabliszt, ha nehezebbet, akkor több olajos mag.
A végső állaga legyen kenhető – se nem túl kemény, se nem híg.
A sütőtepsiben kiterítjük sütőpapírt és egyenletesen szétkenjük a masszát max. 5mm vastagra. Érdemes még aszalás előtt kockákra “vágni” azaz belenyomni a masszába, hogy amikor elkészül, könnyen lehessen kockákra törni a ropogós masszát.
Az aszalás kb. 4-5 órát vesz igénybe, közben megfordítjuk a masszát, hogy mindkét oldalról legyen ropogós.
Hivatalos álláspont szerint a keksz sokáig eláll egy zárt edényben. Nem tudom, nálunk másnapra elfogyott.
Szeretettel és akcentussal,
Rita
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = //connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, script, facebook-jssdk));
« Vegán cukormentes tripla szezámos keksz | Veszélyes lehet a nyersétel-diéta » |
|
|