Gyümölcsös clafoutis
2010. szeptember 30. Cukor, bors, só
tovább a teljes receptért »
Avagy a gyümölcsös pizza :p Legalábbis kinézetre. Hozzávalók: - 15 dkg liszt (ízlés szerinti, a teljes kiőrlésű ugyebár egészségesebb ;)) - 5 tojás - 1 mokkáskanál sütőpor (púpozott) - 3 dl tej - 8 dkg nádcukor - 2 evőkanál pálinka (elhagyható vagy helyettesíthető) - 0,5 dl tejszín - 1 evőkanál olaj - kb 60 dkg gyümölcs - nádcukor a gyümölcs megszórásához - vaj a forma kikenéséhez A liszttel összekevertem a sütőport (a nádcukrot is lehet, ha nem a melasz, hanem kristálycukor-szerű). A tojásokat felvertem robotgéppel, és szépen sorjában hozzáadtam a nádmelaszt, tejet, tejszínt, pálinkát és az olajat, majd kanalanként a lisztes keveréket is és minden kanál liszt után simára kevertem a tésztát. A kerek tortaformát kivajaztam (pie-forma jobb lenne, de az egyelőre nincs), az aljára szórtam a gyümölcsöket, megszórtam egy kis cukorral, majd ráöntöttem a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütöttem. Érdemes 30 perc körül ránézni, kinek milyen a sütője, nem biztos, hogy egyezik a sütési idő
« Zelleres kölesfasírt | Mediterrán paradicsomos padlizsánragu tésztával » |
|
|