Szedertorta
2011. szeptember 14. Cukor, bors, só
tovább a teljes receptért »
Piskóta: 4 tojás (vagy 3 tojás, 1 kanál víz) 10 deka nádcukor / méz 20 dkg darált dió pici só vanília Tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleengedem egyenként a tojások sárgáját és/vagy a vizet, majd a diót, vaníliát és sót. Összekavarom, mehet a sütőbe (olajozott, lisztezett tortaformában (23 cm átmérő, vagy sütőpapírral bélelt formában). Krém: 25 dkg Mascarpone 3 kanál cukor 1 doboz tejszín habnak kb 45-50 dkg szeder Tejszínt a cukorral habbá verem, beleteszem a mascarponet és az előzően botmixerrel összetört szedret, tovább keverem, míg jól összeáll. Amíg hűl a piskóta, hűtőbe teszem. Majd elvágom a piskótát, picit meglocsolom rumos vízzel, jól megtöltöm a szederkrémmel, ráteszem a másik felét, tetejét is jól megkenem a krémmel, szederrel diszítem. Nyammm!!!! Nem túl édes, de finom!
« paradicsomos padlizsán | Itt van az ősz, itt van újra... » |
|
|