Köles-tofus "túrós" csúsza (sós verzió)
2017. június 21. Vegán receptek Tőlünk Nektek
tovább a teljes receptért »
Zsuzsi utánozhatatlan "túrós" csúszája:
Hozzávalók :
1 bögre köles 1 db 180-200 g tofu, lehet füstölt 500 g nagy kocka tészta pirított szezámmag 2 kis vagy 1 nagy doboz yofu
Elkészítés :
3x-os sós vízbe felrakom a kölest főzni, addig főzöm, hogy még pergős legyen. A tésztát is megfőzöm sós vízben. Közben felkockázom a tofut (szalonna méretűre), olajban kisütöm picit roppanósra, végén meglocsolom szójaszósszal, hogy fincsi sós legyen. A kölest és a pirított tofukockát összekeverem a tésztával. A tapasztalat, hogy érdemes egy kicsit utánasózni. Trükk: a yofut csak tálaláskor szabad rárakni, mert egyébként a köles és a tészta felszívja és száraz lesz. Sok yofut felvesz. Végén meghintem pirított szezámmaggal. (Ez adja a szalonna ízt, a tofu meg az állagot.)
« Nagyon finom vegán, tojásmentes majonéz házilag, azaz a veganéz receptje | dupla sajtos kifli » |
|
|