Kókusztejszínes zöldség gyömbérrel és shitake-val, köret: gabonakolbászos köles
tovább a teljes receptért »
Egy elég rendhagyó kombináció ez az étel, de működik! Nagyon finom, és jól harmonizálnak a különböző nemzetek ízei. És nem utolsó sorban: nagyon egyszerű recept és gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
1 bögre köles
3-4 cm-es darab egy gabonakolbászból
só
fagyasztott zöldhüvelyű zöldbab
fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
1 db sárgarépa apróra vágva
spenótlevelek
(egyéb fagyasztott zöldségek ízlés szerint)
1 doboz kókusztejszín
friss vagy szárított gyömbér
friss vagy szárított shiitake gomba
fokhagyma
só
Díszítéshez: szezámmag
Elkészítés: a kölest megmosom, és dupla mennyiségű vízben készre főzöm a belemorzsolt gabonakolbásszal együtt, és ízlés szerint sózva.
Ha szárított shiitake gombával dolgozunk, azt fél órára érdemes beáztatni főzés előtt.
A zöldbabokat, a csíkokra vágott gombát és a répát a kókusztejszínben elkezdem főzni közepes lángon, fedő alatt, beleteszem a gyömbért és sót ízlés szerint.
15-20 perc múlva hozzáadom a spenótot és fokhagymanyomóval a fokhagymát. Amint a spenótlevélkék megfonnyadtak, vagy fagyasztott spenót levél esetén: felolvadtak, és a zöldbabok is megpuhultak, kész az ételünk.
Bőven szórt szezámmaggal vagy dióval tálalom.
The post Kókusztejszínes zöldség gyömbérrel és shitake-val, köret: gabonakolbászos köles appeared first on VegaNinja.
« Töltött szőlőlevél – képes útmutató az elkészítéséhez (vegán) | Kókuszos vaníliapudingos sajttorta » |