Lenmag
tovább a teljes receptért »
A lenmag sajnálatosan alábecsült alapanyag. Rendkívül egészséges, a chia maghoz nagyon hasonló beltartalmi értéke van, és ízületi problémák ellen is ajánlják.
Egészségre gyakorolt hatása
Gluténmentes, erősen gyógyhatású. Serkenti az agyműködést, segíti a kapilláris vérerek működését, gyulladáscsökkentő hatása miatt enyhíti az ízületi problémákat. Légúti gyulladásos megbetegedések esetén is használható, valamint epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyaszthatunk lenmagteát. Gyulladáscsökkentő hatása miatt gyomorfekély, prosztata panaszok, májbetegségek, ekcéma esetén is jótékony, emellett segíti az emésztést.
Nagyon értékes táplálék, mert tele van esszenciális olajakkal, Omega 3-mal és Omega 6-tal, A-, B-, C-, D- és E-vitaminokkal, nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot.
Felhasználása
Tehetjük müzlibe, zabkásába, salátára, leves tetejére, szendvicskrémbe, süteménybe, kenyérfélékbe. Kapható egészben, tört alakban és lisztként is. Használhatjuk tojás helyettesítésére is a süteményeinkben: 1 evőkanál darált lenmagot 3-4 evőkanál vízzel kell elkeverni, hogy tojásfehérje állagot kapjunk. Sütőben vagy aszalógéppel készíthetünk belőle krékert is.
Vedd meg itt
Lenmagos receptek
The post Lenmag appeared first on VegaNinja.
« Rizspuding alaprecept | Hagyományos bableves olajmentesen, galuskával » |