Mángoldos – bokkolis subji – indiai zöldséges főétel
2018. február 15. Eszemiszom – Jóga Magazin
tovább a teljes receptért »
Ezt a subjit gyakran készítem, és képes vagyok több nap egymás után is újra és újra megcsinálni. Imádom ezeknek a zöldségeknek az ízkombinációját és a látványát is:)
Hozzávalók
3 ek. ghí ( vegán változatban kókuszzsír)
1 nagy édeskömény
1 nagy fej brokkoli
1 csokor mángold
1 kk. római kömény
1 kk. édeskömény
0,5 ek örölt koriander
1 kis db gyömbér
csipet kurkuma
só
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg és a rózsákat vág félbe – ha nagyon nagyok 3 vagy 4 részre, emrt így pont együtt készül majd el a többi zöldséggel:). Az édesköményt mosd meg és vágd darabokra. A mangoldot szedd leveleire mosd meg és azt is vágd kisebb darabokra. Én először középen vágom félbe és utána keresztbe.
A zsiradékot tedd egy forró edénybe. Tedd bele a római köményt és az édesköményt és pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a gyömbért, koriander és pirítsd őket néhány percig, majd tedd bele a kurkumát. Tedd hozzá a zöldségeket és.tegyél hozzá egy kis vizet, keverd meg és fedd le úgy, hogy egy kis rés maradjon. Néha kevergesd és addig párold, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Rizzsel, chapati kenyérrel, quinoával vagy bármilyen gabonával tálalhatod. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
« túrós puffancs | Hajtogatott pizza » |
|
|